The University of Life 3 Day’s Challenge!

Persoonlijke ontwikkeling vind ik super belangrijk en wil ik ook graag wat meer laten terugkomen op Notesofhappiness. Toen Yasmin The University of Life 3 Day’s Challenge in het leven riep, was ik meteen enthousiast en schreef ik me in. Het leek me leuk om  jullie mijn inzichten te laten zien van deze 3 daagse challenge! 

Day 1: Who am I?

De eerste dag draait erom dat je naar jezelf gaat kijken, wie ben ik, wat is mijn mindset en waar wil ik aan werken? Je kunt namelijk alles om je heen wel veranderen, maar dan moet je ook je mindset veranderen. Anders verandert er eigenlijk nog niets en blijf je in dezelfde gedachte patronen terugvallen. Heel herkenbaar. Ik kan allemaal leuke dingen doen, maar als ik me nog steeds richt op negatieve dingen, kan ik er nog niet van genieten.

“Mindset creates the first step of awareness of who you are.”

De eerste opdracht was het maken van een wheel of life. Hierin komen allerlei aspecten terug van je leven, die je een cijfer moest geven. Daarna moest je deze aspecten een cijfer geven over hoe je het graag zou willen in de toekomst. 

Waar zou ik nog graag aan willen werken?
Vooral carrière en fun scoren nu nog niet zo hoog en die zou ik graag hoger willen. Het is niet dat ik geen plezier maak, maar ik geniet er niet altijd van. Soms ben ik nog te veel met andere dingen in mijn hoofd bezig, dat ik vergeet in het moment te leven. Carrière is misschien wat meer vanzelfsprekend. Ik zou graag willen afstuderen dit jaar en daarna een leuke baan vinden in een kleuterklasje. Dan kan ik gaan sparen voor mooie reizen en misschien wel mijn eigen huisje. Ook zou ik graag iets meer willen met social media en mijn eigen platform of coachingsbedrijf. Allemaal dingen die ik nu langzaam aan het ontdekken ben!

Kleine stapjes die je nu kan nemen:
Ik kan lekker dansjes doen tijdens het koken op opruimen. Daar krijg ik meestal meteen een lekker gevoel bij. Daarnaast wat meer lachen, gewoon tegen mezelf in de spiegel of als ik bezig ben. Alles is leuker met een lach en het heeft meteen een positief effect op je humeur.

Ik hoop dat jullie dit artikel over The University of Life 3 Day’s Challenge leuk vonden en je kunt je natuurlijk ook zelf inschrijven. Je krijgt dan vier dagen al deze toffe oefeningen, zodat jij ook lekker aan de slag kunt!

Day 2: Core values

Vandaag gaat het over de kernwaarden die bij ons horen. Er stond een lijst van 66 kernwaarden waar je er 20 van moest uitkiezen.

1. Fitness  2. creativiteit  3. focus  4. onafhankelijkheid  5. positiviteit  6. nieuwsgierigheid  7. vrijheid  8. intelligentie  9. kracht  10. ambitie  11. plezier  12. samenwerken  13. liefde  14. dankbaarheid  15. faith  16. openheid  17. spontaniteit  18. gezondheid  19. betrouwbaar  20. rustig

Zo, deze heb ik gekozen. De dingen die ik belangrijk vind in mijn leven. Deze moesten we terugbrengen naar een top 5.

1. Betrouwbaar
2. Positiviteit
3. Vrijheid
4. Plezier
5. Liefde

Om het nog wat lastiger te maken, moest ik mijn top vijf terugbrengen naar een top drie.

1. Positiviteit
2. Betrouwbaarheid
3. Vrijheid

Ah dit was moeilijk zeg! Ik denk dat dit de top drie van de belangrijkste kernwaarden. Positiviteit staat voor mijn mindset. Ik wil graag positief in het leven staan. Maar ik wil ook dat mensen me vertrouwen en dat ze naar me toe komen met hun problemen. Ze moeten me kunnen vertrouwen zowel persoonlijk als op het werk. De laatste is vrijheid in wat ik doe. Ik wil de ruimte hebben om bezig te zijn, en hierin vind ik dan ook plezier en liefde. Ik wil vrij zijn om te doen wat ik leuk vind en waar ik energie van krijg.

Dus nu is het aan jou. Wat zijn jouw belangrijke kernwaarden?

Day 3: Personal mission statement

Zo dag drie is voor je persoonlijke missie en je statement. Waar sta ik voor? Wat wil ik bereiken en hoe ziet mijn ideale wereld eruit.

We moesten beginnen met 2 persoonlijke kwaliteiten van mezelf op te schrijven. Deze mocht je zelf bedenken, maar je moest ook denken aan de dingen die anderen over jou zeiden. Ik schreef ze eerst voor mezelf op en heb toen aan een vriendin gevraagd wat zij mijn persoonlijke kwaliteiten vond. Verrassend genoeg kwamen deze eigenlijk wel overeen.

1. Zorgzaam
2. Doorzetter

Hier moest je een zin bij maken waarbij je laat zien hoe je dit aan anderen laat zien. Ik ben er altijd voor anderen. Mensen mogen altijd hun hart bij mij luchten en ik zal er zonder te oordelen naar luisteren. Of als er iets gebeurd is bij iemand, dan zal ik als eerst klaarstaan met een reep chocola of een knuffel.

Als laatst moesten we onze perfecte wereld beschrijven. In mijn ideale wereld kan iedereen genieten van de kleine en grote dingen om zich heen, zodat we ons allemaal gelukkig voelen en positief zijn over onszelf.

Uiteindelijk zou dit dan leiden tot mijn persoonlijke missie: “Mijn doel is doorzetten om zo veel mogelijk te bereiken zodat ik optimaal kan genieten van de mogelijkheden die ik zelf gecreëerd heb. ” Hij voelt niet helemaal goed, maar het komt dicht in de buurt. Ik wil graag mensen inspireren zodat ze inzien dat geluk in de kleine dingen zit en dat je goed voor jezelf moet zorgen. Doe de dingen met liefde en dan zou de wereld er een stuk mooier uitzien.

Zo! The University of Life 3 Day’s Challenge zit er al weer op. Ik vond het leuk om te doen en je kunt je zelf ook opgeven via deze link. Het is een korte en makkelijke manier om toch net wat kritischer naar jezelf te kijken en je te richten op wat jij echt belangrijk vindt. Een reminder waar we voor staan is altijd heel mooi meegenomen.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Menu Title