Sporten in de winter

Ik vind sporten in de winter echt zo lastig. Mijn motivatie zakt helemaal weg, want ik heb geen zin om na een lange dag school in het donker te gaan hardlopen. Toch moet het en laten we er dan maar iets leuks van maken. Met deze tips blijf je gemotiveerd en actief in de winter.

Probeer eens wat anders
In de winter kun je zo veel andere sporten doen! Duik het zwembad in of ga schaatsen. Je traint andere spieren en het blijft leuk. Ik merk dat ik na een poosje wel eens iets anders wil doen. Ik wissel zwemmen met hardlopen af. Zo train ik ook mijn armspieren en blijft het leuk. Het is nu niet meer zo mega warm, dus je kunt je helemaal uitleven. Ga fietsen, mountainbiken, zwemmen, hardlopen, tennissen, badmintonnen, schaatsen, skiën en noem het maar op! Kom uit je comfort zone en werk aan je doelen die je zo graag wilt behalen.

Draag de juiste kleding
Als het donker is kun je het beste een reflecterend vestje dragen of een lampje. Totdat ik ging autorijden viel het me nooit op hoe slecht je zichtbaar bent. Tegenwoordig draag ik een prachtig geel vestje. Het is misschien niet heel sexy, maar ik word wel gezien. Draag laagjes, want het weer kan enorm verschillen. Als het echt koud is, zorg dan dat je goed bent aangekleed, want koude spieren zijn niet fijn om mee te sporten. Bovendien is het een goed excuus om weer nieuwe sportkleding te kopen. Dat geeft mij altijd weer extra motivatie.

Ga samen of doe een groepsles
Sleur elkaar mee naar de sportschool, park of groepsles. Je hebt geen andere keus dan samen te gaan sporten en zo blijf je gemotiveerd. Heeft de een een baaldag? Vrolijk haar dan op en van sporten word je altijd vrolijker. Een groepsles geeft je het idee, dat je het niet alleen doen en misschien ontmoet je wel een nieuw sportmaatje. Je hebt eigenlijk geen keus dan toch maar te gaan.

Ga als het nog licht is. 
Ik vind het echt heel demotiverend om in de avond nog te moeten gaan hardlopen. Ik ga dan ook het liefst in de ochtend als het licht is en soms uit school. Ik voel me een stuk prettiger als ik gewoon kan zien en mijn eigen rondje kan lopen. Je bent er dan meteen vanaf en zit er niet de hele dag tegenaan te hikken.

Verander je route
Als het donker is kan ik niet meer door het park lopen (stomme lantaarns). Meestal loop ik dan een saaier rondje, maar dit hoeft helemaal niet. Ga op zoek naar een leuk rondje, die je wel gewoon kunt lopen of fietsen. Zo blijft het toch een beetje leuk en door de afwisseling kom je weer op nieuwe plekken. Als het echt goed gaat, kun je de afstand ook langer maken. Zo heb je twee vliegen in een klap.

Ik zoek nog naar mijn perfecte motivatie voor in de winter, maar deze tips helpen me enorm. Ik ga op zoek naar een ander rondje en ik blijf elke vrijdag gezellig zumba doen. Gelukkig is het nog niet mega koud, dus daar kan ik me nog even op voorbereiden.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Jolet
  6 november 2015 at 15:36

  Ik sport in de winter heel graag binnen om Pilates te doen. Zo heb ik helemaal geen last van kou of regen, ideaal!

 • Reply
  Simpel, met een snufje liefde
  6 november 2015 at 15:58

  Ik sport in de winter helemaal niet buiten, erger nog ik sport in de winter bijna niet. Ik zit dan in een soort winterslaap ;) Moet echt wel even de motiatie vinden om toch te sporten.

 • Reply
  Bettie
  7 november 2015 at 10:06

  Ik heb mijn work-out naar binnen verplaatst, want de oefeningen van Kayla Itsines zijn best makkelijk uit te voeren. ZO kan ik makkelijk sporten wanneer ik maar wil en ik heb geen last van regen, wind en dat het donker is. Ideaal. Al is buiten sporten wel leuker.

 • Reply
  wendy
  7 november 2015 at 20:24

  Nou ik vind sporten al een hele opgave, maar idd in de winter is het nog erger. Moet ook echt een keer gaan beginnen, haha.

Leave a Reply

Menu Title