Rustmomentjes inplannen

Tijd voor jezelf is altijd belangrijk, maar de tijd vliegt en voor je het weet is de dag weer voorbij. Ondertussen heb je veel te veel to-do lijstjes gemaakt, gesprint naar de trein en een hoop stressvolle mailtjes binnengekregen. Echt ontspannen? Dacht het niet. Daarom deel ik mijn tips om rustmomentjes in te plannen tijdens je drukke dag. Lees snel verder!

Wat ontspant jou nu eigenlijk? Maak eens een lijstje met allemaal dingen waar je wel energie van krijgt. Hoe fijn is het om iedere dag iets van dat lijstje te kunnen doen. Dingen die op mijn lijstje staan zijn: muziek luisteren, wandelen, piano spelen, in de zon zitten, een tijdschrift lezen, kletsen met vriendinnen, enz. Het kunnen hele kleine dingen zijn, maar ook wat grotere dingen, zoals uit eten gaan. Zo kun je iedere dag wel iets gepast vinden.

Als je alle fijne dingen hebt opgeschreven is het tijd om een planning te maken van je dag. Schrijf op wat je allemaal moet doen en wanneer je heel even tijd voor jezelf hebt. Schrijf dit eventueel ook in je agenda als me-time. Kijk wanneer het voor jou het beste uitkomt om even iets voor jezelf te doen. Is dit voordat je weg gaat, tijdens je lunch, na je werk/school of in de avond pas. Houd dit moment dan ook vrij voor jezelf, ook al is het maar tien minuutjes. Dat zou wel moeten lukken toch?

Plan af en toe een dagje helemaal voor jezelf. Overstroomt je hoofd van gedachtes, plannen en nog meer stress. Houdt dan eens een dagje vrij. En dan ook echt helemaal vrij. Geen huiswerk, afspraken of verplichtingen. Alleen doen wat je zelf wilt. Ga eens alleen op pad, ook al klinkt dit dood eng. Je kunt nu eindelijk doen wat al je vriendinnen of je vriend niet wil doen. Kijk die ene film of bestel je lievelingseten in het leuke cafeetje. Er is genoeg te doen!

Probeer te voelen wat je zelf prettig vind. Ik merk meestal pas achteraf dat ik over mijn grenzen ging. Daardoor heb ik meestal meteen een paar dagen last van meer stress en onrust. Als ik van te voren probeer na te denken wat ik fijn vind, geeft me dat vaak ook meer rust. Ook probeer ik dan te bedenken als ik iets ga doen wat ik misschien niet zo leuk vind of prettig vind, hoe kan ik dan toch nog leuke dingen en een rustmomentje inplannen. Zo stijgt mijn stress niveau niet meteen ontzettend.

Hopelijk helpt dit jullie een beetje om af en toe wat vaker rust te nemen en te voelen wat je zelf prettig vindt.

Liefs,
Eline

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  evelien
  12 mei 2016 at 11:32

  Ja ik vind ontspannen ook zo belangrijk, en vooral als je een drukke periode hebt. Is me-time echt belangrijk! Ik vind het een goed idee om een mini planning te maken voor de dag, zodat je toch tijd over houd voor jezelf.

  Liefs! Evelien

 • Reply
  Lisa
  15 mei 2016 at 21:35

  Goede tips! Ik denk dat het belangrijk is om hier serieus mee bezig te zijn. Ik heb me ook voorgenomen om meer rustmomenten in te plannen – als ik het niet doe, gebeurt het vaak ook niet.

Leave a Reply

Menu Title