Ouderwets foto’s plakken

16 september 2015 - 11 reacties

Niets is leuker dan door je oude fotoboeken te bladeren en terug te denken aan die goede oude tijd. Ik heb een aantal online fotoboeken, maar deze vakantie besloot ik om weer lekker ouderwets foto’s te gaan plakken. Dat is toch net iets leuker en vandaag deel ik het resultaat!

DSC_0823

Wat heb je er voor nodig? Een fotoalbum, fotoplakkers en natuurlijk je vakantiefoto’s!

DSC_0825

DSC_0830Ik heb ze eerst allemaal op de tafel gelegd en toen ben ik gaan kijken welke bij elkaar in het album moesten. Ook heb ik ze ongeveer op volgorde gelegd, zodat er een logische volgorde in het boek zit. Zo leuk om al die foto’s bij elkaar te zien liggen!
DSC_0833Het album is van de Hema en deze foto is een van mijn lievelingsfoto’s. We hebben eigenlijk niet zo heel veel foto’s waar we met zijn drieën op staan en deze plek was echt prachtig! Ik krijg er zo weer heimwee van.
DSC_0835Dan natuurlijk alles inplakken en ik kam er achter dat alles recht plakken lang niet zo makkelijk is als het lijkt. Echt respect voor mijn moeder die vroeger al onze albums kaarsrecht heeft ingeplakt, want bij mij zit alles schots en scheef. Het heeft natuurlijk wel weer iets persoonlijks en oefening baart kunst toch?
DSC_0836Mijn album komt van de Hema voor ongeveer 6 euro. Ik ben er ontzettend blij mee. De foto’s zijn helaas een ander verhaal, maar ik weet niet zo goed waar dat door komt. Je kunt op sommige foto’s heel goed de pixels zien en is het niet helemaal scherp, terwijl ze op de computer wel heel scherp zijn. Ik weet niet waar het aan ligt, maar misschien hebben jullie wel eens foto’s laten afdrukken bij de Hema. Hadden jullie hetzelfde probleem?

Ik ben er ontzettend blij mee en ik laat hem dan ook graat aan iedereen zien die langskomt. Het doet me echt denken aan vroeger al die foto’s inplakken. Het is een werkje, maar wel leuk om te doen en weer weg te dromen bij alle leuke vakantieherinneringen!

Liefs,
Eline

Vorige post Volgende post

Misschien vind je dit ook leuk

11 reacties

 • Reageren Denise 16 september 2015

  Dat ziet er zo leuk uit!

 • Reageren Rianne 16 september 2015

  Jaa zo leuk! :D Mijn vriend en ik roepen ook na elke vakantie dat we ‘nu écht een fotoalbum gaan maken’, alleen dan komt het er niet van! Ik hoor niet echt goede verhalen over de HEMA fotoservice dus als ik het ga doen, ga ik het niet daar doen denk ik.

 • Reageren Judith 16 september 2015

  Daar zal je oudere zelf je rete dankbaar voor zijn later, zo leuk om terug te kijken! Ik wil binnenkort ook een soort kistje maken met allerlei dierbare spulletjes. Dagboeken, foto’s, poeziealbums: dat soort werk. Ain’t anything better than those good old memories, right?

  Liefs Judith

  • Reageren http://www./ 5 november 2016

   Next time I read a blog, I hope that it won’t fail me as much as this particular one. I mean, Yes, it was my choice to read through, however I really believed you’d have something interesting to talk about. All I hear is a bunch of moaning about something you could possibly fix if you weren’t too busy looking for attention.

  • Reageren kleinkredit sofort bar ohne kostenlos 9 februari 2017

   edge: This is what happens if someone touches their overlords precious grapes@teblillings: Shall do! And thanks for the suggestions! Grant Campbell is there because he is the current “flavor” of the month for us who photoshop on here! And his psycho face is perfect for the image.

 • Reageren sistersandsisters 16 september 2015

  Mmm ik wil ook veel foto’s laten afdrukken en hema klinkt goed. Zoveel leuke foto’s ik ben toch bang dat ik ze kwijt raak als ik ze niet laat afdrukken

 • Reageren Florentine 17 september 2015

  Zo leuk, ik ben hier laatst ook aan begonnen!!
  Echt een top idee!

 • Reageren Chahrazad 17 september 2015

  Dit heb ik een aantal maanden teruggedaan. Ik vind het nog altijd leuk om fotoalbums thuis te hebben.

 • Reageren Monique | WritingMonique 17 september 2015

  Ik heb dit echt al veel te lang niet gedaan! Haha. Ik ben dol op foto’s inplakken!

 • Reageren Merel 20 september 2015

  Dit is zo leuk! Moet ik ook weer eens doen. De laatste 2 foto’s in je plakboek zijn trouwens echt heel mooi.

 • Reageren Tom 21 november 2015

  Erg leuk gedaan Eline!

  Zelf ben ik nu ook begonnen om eens in de vier maanden foto’s af te laten drukken. De digitale bestanden zijn super handig, en nemen natuurlijk niet zo veel ruimte in beslag, maar ze worden amper nog afgedrukt merk ik. Ook als ik aan mensen vertel op welk formaat ze de bruidsfoto’s kunnen laten afdrukken gebruiken ze vrijwel altijd de kleine jpegs om op facebook en dergelijke te plaatsen.

  Juist doordat foto’s maken tegenwoordig makkelijker is dan ooit maken we er ook veel te veel, maar kijken we minder. Eerst had je een rolletje met nog een beperkt aantal opnames en dat was altijd vervelend als net nog een paar foto’s extra wilde maken maar dit was juist ook de kracht. Je moet dan zorgvuldiger de keuzes maken van wat wel en wat niet te fotograferen.

  Laat je de foto’s ook afdrukken bij de Hema en waar maak je de foto’s mee? Een camera, een telefoon…

  Voor een afdruk van 10×15 kun je het beste 300dpi aanhouden omdat de kijkafstand ook kleiner is dan een grootformaat print. De 300dpi staat voor Dot’s Per Inch en is simpelweg de dichtheid van de pixels. Als we een foto van 1m bij 2m laten afdrukken dan kun je voor een mindere dichtheid van pixels kiezen aangezien je die foto niet zal bekijken op 10cm afstand.

  Elke foto pas ik handmatig aan naar de juiste afmetingen en dpi. Dit is misschien niet handig voor iedereen en het beste wat je kan doen is misschien eens kijken voor een andere afdrukservice. Ook een fotowinkel kan je verder helpen aangezien zij je tips kunnen geven over hoe en wat.

  Als je Photoshop gebruikt is het helemaal handig. Je kan daar “actions” maken en dit zijn simpelweg automatische handelingen. Je drukt dan op de knop “opnemen” je doet dan een foto aanpassen handmatig naar de juiste instellingen 10×15, 3dpi en wat je wil. Dan sla je de foto op klik je deze weg op kruisje en dan ben je klaar. Nu klik je “opnemen” uit en als je een volgende foto wil aanpassen hoe je alleen maar op “play” te klikken en het programma doet alles wat jij net hebt gedaan binnen 1 seconden.

  Erg leuke foto’s om te zien en ik ga er nu ook printen!

  Tom

 • Laat een reactie achter

  Menu Title