Op weg naar zelfliefde

Houden van mezelf en het accepteren van mezelf vind ik een van de moeilijkste dingen om te doen. Stapje voor stapje ben ik het aan het leren en ik wilde een stukje van deze weg met jullie delen. Hoe kun je een beetje liever voor jezelf zijn? Hoe zorg je goed voor jezelf? Hoe zet je jezelf op nummer één? Ik deel mijn weg naar zelfliefde.

Een van de eerste dingen waar ik tegenaan liep was dat ik wel trakteer als anderen langskomen, maar mezelf trakteer ik veel te weinig. Zo haal ik voor anderen wel poffertjes, chocola of zalm in huis maar voor mezelf zou ik dit nooit halen. Eigenlijk is dit zo stom, want als ik het voor mezelf koop doe ik er veel langer mee. Maar toch sta ik dan in de supermarkt van, nee dit heb ik echt niet nodig. De eerste stap is dat ik mezelf af en toe eens op wat lekkers mag trakteren. Dat verdien ik ook als ik alleen ben.

Van mezelf moet ik heel erg veel. Iets wat ik moet leren is dat ik soms eventjes helemaal niets hoef te doen. Gewoon in bad gaan en mezelf daarna insmeren met een fijne bodylotion. Mezelf een kleine massage geven en een beetje liefde geven aan mijn lichaam. Hardop complimentjes geven werkt ook. Het hardop tegen jezelf zeggen is toch heel anders dan in je hoofd. Hierdoor voel je het veel beter en moet je het echt menen. Ik vind dit echt onwijs moeilijk om te doen maar het werkt wel.

Verantwoorden hoef ik alleen aan mezelf. Als iets niet goed voelt, doe ik het niet. Mensen willen graag een verklaring of een antwoord maar soms voel je van binnen wel wat je wilt. Daar zou ik wat vaker naar moeten luisteren, hoe verleidelijk het ook is om gewoon maar ja te zeggen. Dit betekend niet dat ik uitdagingen uit de weg moet gaan maar soms voelt iets gewoon niet goed. Zolang ik van binnen maar weet wat ik wil en sta achter de keuzes die ik maak.

Het gevoel van nieuwe lingerie en mooie lingerie is zo ontzettend fijn. Dan trek ik echt zelfvertrouwen aan. Het is iets wat alleen voor jou is en niemand anders ziet het. Bij LASCANA heb je keuze uit alle soorten en maten bh’s met bijpassend ondergoed. Ik zocht een prachtig zeegroen setje uit waar ik echt onwijs blij mee ben. Ik voel me mooi en het geeft me net dat beetje extra vertrouwen wat ik soms nodig heb.

Als laatste wil ik meegeven dat je niet zomaar genoegen moet nemen. We verdienen alle aandacht en liefde dus als we dit niet krijgen, zitten we niet op de juiste plek. Jij mag er ook zijn net als ik. Leg die standaarden ietsje hoger en je zal veel meer liefde ontvangen. Maar begin vooral met jezelf, wees een beetje lief en zorg een beetje meer.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Anne
    17 november 2017 at 13:26

    Wat een mooi artikel, meid. Ik herken me erg in jouw schrijven. Ik mag ook wel leren liever te zijn in plaats van zo hard te zijn. Moeilijk! Mooi setje is dat die je hebt mogen uitkiezen. Ik ben geïnspireerd om mijn lingerie eens onder de loep te nemen. Heb iets te veel bh’s die vrijwel van ellende uit elkaar vallen! ;-)
    Fijne dag!

Leave a Reply

Menu Title