Op volle kracht de herfst in

14 september 2017 - 3 reacties

De herfst is het seizoen van een nieuwe start. Of dat nu een nieuw schooljaar is of een nieuwe baan of een andere sport. Na de zomer pakken we onze doelen weer op maar is het vaak ook tijd voor die o zo herkenbare herfstdip. De zomer is voorbij en je regenpak moet weer uit de kast worden gehaald. Toch willen we lekker knallen en op volle kracht de herfst in!

Nieuwe doelen stellen

Stel voor jezelf nieuwe en vooral realistische doelen op. Denk na over het ritme dat je gaat creëren. Ik wil bijvoorbeeld heel graag vijf keer in de week sporten maar dat gaat gewoon niet in combinatie met school, werk en stage. Daarom is mijn doel dus minimaal drie keer in de week. Zo blijft het leuk en kan ik gemakkelijk een extra keer gaan. Ook heb ik het doel dat ik iedere dag eventjes kort mediteer. Dit zijn allemaal hele reële en haalbare doelen. Geef jezelf ook de tijd om aan deze doelen te gaan werken, je hebt tijd nodig om een nieuwe gewoontes te creëren.

Ontdek nieuwe kwaliteiten

Kom uit je comfort zone en volg eens een andere groepsles of sluit je aan bij een brainstormsessie. Misschien kom je wel op nieuwe inzichten. Als je altijd hetzelfde blijft doen, kun je ook geen verandering eisen. Vind je dit eng alleen? Ga eens met een vriendin mee of probeer samen iets nieuws uit. Misschien kun je wel heel goed overtuigen, zingen, dansen of mensen inspireren met jouw verhaal. Durf nieuwe kwaliteiten te ontdekken!

Focus op het positieve

Zeker in die herfstdip is alles negatief. De zomer is voorbij, huiswerk stapelt zich op en die regen maakt het er allemaal niet beter op. Toch zijn er ook heel veel leuke dingen. Je ziet je vriendinnen weer vaker, een ritme is toch ook best wel fijn, de natuur is op zijn mooist en je krijgt de kans om opnieuw te beginnen. Focus je op die positieve dingen en je mindset zal langzaam veranderen. Daardoor ben jij een stuk vrolijker maar steek je anderen ook aan met je positiviteit.

Ga naar buiten

Bewegen is gezond! Dus ga er lekker op uit en weg met die somberheid. Trek je regenlaarzen aan en ga lekker door de bladeren stampen in het bos of park. Geniet van de mooie kleuren. Ga op ontdekkingstocht, trek je hardloopschoenen aan of maak een lekkere fietstocht. Het is er zo mooi en vaak krijg je er ook nog energie van. Voor mij is het echt heel ontspannend om even een rondje te wandelen na een lange dag. Dan kan ik mijn gedachtes loslaten en die frisse avondlucht met een dikke sjaal om vind ik echt heerlijk.

Tijd voor jezelf

Trek op tijd aan de rem en neem echt tijd voor jezelf. Deze rustmomenten kun je gewoon inplannen als je daarvan houdt. Maar zorg dat je niet wordt verzwolgen door alle deadlines en andere stressvolle situaties. Iets wat mij echt enorm helpt is gewoon om tien uur naar bed gaan. Ik voel me de volgende dag zo veel energieker!

Het belangrijkste is denk ik dat je je grenzen moet kennen en dat je lekker gaat doen wat je leuk vind. Steek je energie in de dingen waar je ook energie voor terug krijgt. Zo blijf je in balans en ga je op volle kracht de herfst in!

Liefs,
Eline

Vorige post Volgende post

Misschien vind je dit ook leuk

3 reacties

 • Reageren evelien 14 september 2017

  Goede tips, ik vind grenzen aangeven heel erg belangrijk, ik merk dat ik aan al het schoolwerk weer heel erg aan wennen. Ik vind de herfst wel een van de leukste seizoenen, de kleuren die allemaal te voor schijn komen en de kleedjes die je er weer bij kan pakken. <3
  Liefs,
  Evelien

 • Reageren Loes 14 september 2017

  Ik heb echt zin in de herfst! Ik ben weer gemotiveerd om goed aan de slag te gaan met studeren en het voelt inderdaad een beetje als een nieuwe start. Meestal heb ik ook geen last van een herfstdip, omdat ik juist geniet van de knusheid.

 • Reageren Anne - Ditisanne.nl 14 september 2017

  Leuk!! Heb voor mijn gevoel de zomer even gemist 😢maar heb toch ook wel weer zin in de herfst! Lekkere warme truien aan, laarzen, vroeg donker…ik vind het wel prima! Doel is om per oktober een studie op te pakken maar weet nog niet wat, dus dat is nog eveb spannend! 😁

 • Laat een reactie achter

  Menu Title