Mijn ochtendrituelen

Goedemorgen allemaal! Hopelijk hebben jullie allemaal lekker geslapen. Nu ik weer in een nieuw ritme zit leek het me leuk om mijn ochtendrituelen met jullie te delen. Inmiddels heb ik namelijk een fijne routine ontwikkeld die voor mij erg goed werkt en waardoor ik fris en fruitig aan de dag kan beginnen. 

Niet snoozen

Op stagedagen gaat mijn wekker om kwart over zes, op andere dagen meestal om zeven uur. Ik probeer niet te blijven liggen, want dan wordt het vaak veel moeilijker om eruit te komen. Dus zodra de wekker gaat trek ik een lekkere trui aan en stap ik in mijn pantoffels.

Glas water / ontbijt

Ik begin de dag eigenlijk altijd met een groot glas water. Dit moest ik mezelf wel echt aanleren, want vroeger kon ik nooit water drinken als ik opstond. Hierna maak ik een lekker ontbijtje voor mezelf en ga ik meestal lekker op de bank zitten. Ik zet het journaal aan of lees wat blogjes op mijn laptop.

Mediteren

’s Ochtends probeer ik altijd eventjes te mediteren. Meestal maar drie minuten, maar dan heb ik toch even die connectie met mijn lichaam. Hoe voel ik me vandaag? Het is echt even een rustmomentje voor mezelf voordat de drukte van school, werk en stage begint. Voor mij werkt het heel erg goed. Het is echt mijn momentje.

Positiviteitsdagboek

Van mijn psycholoog moest ik een positiviteitsdagboek bijhouden. Hierin schrijf ik iedere dag de dingen die me gelukkig maken of waar ik heel dankbaar ben. Dit kunnen grote dingen zijn, zoals mijn rijbewijs behalen of gewoon lekker in bed liggen met kaarsjes aan. Als ik hier iedere dag bij stilsta focus ik me toch even op de goede dingen van die dag. Zo probeer ik niet op te gaan in alle dingen die niet goed gingen. Mindset is the key!

Dress to impress

Hierna kleed ik me aan, trek ik iets aan waar ik me goed in voel. De ene keer is dat een mooi jurkje, de andere keer is dat een dikke slobbertrui met spijkerbroek. Ik doe meestal wel make-up op, omdat ik het fijn vind om mezelf mooi te maken. Het is ook een soort momentje voor mezelf. De ene keer ben ik heel snel klaar en de andere keer doe ik meer moeite. Als ik me goed kleed, voel ik me vaak veel beter en heb ik meer zelfvertrouwen.

Let’s go!

Of dit nu een wandeling is of een fietstocht naar waar ik die dag heen moet. Ik vind het fijn om eerst even lekker naar buiten te gaan. Zo vertel ik eigenlijk aan mijn hersenen dat ik de dag ga beginnen. Beweging op de vroege ochtend vind ik sowieso erg prettig. Hoe mijn dag ook gaat, ik heb in ieder geval alvast lekker wat beweging gehad!

Zo dat zijn eigenlijk al mijn ochtendrituelen. Soms verschillen ze en ga ik bijvoorbeeld sporten of slaap ik gezellig bij een vriendin. Toch zijn dit de kernpunten die mij heel veel energie geven en die ervoor zorgen dat ik mijn dag op een positieve manier kan starten.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Loes
  20 september 2017 at 09:15

  Wat een leuk artikel dit! Misschien moet ik ook eens een ochtendroutine artikel schrijven. Jouw ochtend ziet er fijn uit!

 • Reply
  Robin Valentine
  21 september 2017 at 09:49

  Wat een mooi artikel! Het is eigenlijk wel slim om de tijd te nemen ’s ochtends, iets wat ik zelden doe. :(

 • Reply
  Stella
  21 september 2017 at 12:11

  Ik at toevallig vanochtend ook zo’n rozijnenbroodje (als ik het goed heb staat die op de eerste foto, right?). Vond het een fijne start van de dag, hihi. Mijn ochtendritueel komt ook echt overeen met de jouwe! Leuk om te zien (: Liefs, Stella.

Leave a Reply

Menu Title