Maak je eigen zomerplannen

De zomervakantie kunnen we inmiddels bijna ruiken en de vakanties zijn voor velen al geboekt. Vol verlangen wordt er naar uitgekeken. Maar wat als je nu nog geen plannen hebt? Je vriendinnen hebben allemaal al een fantastische vakantie geboekt naar een tropische bestemming. Wat nu? Maak je eigen zomerplannen en ga zelf op ontdekkingstocht! Laat je je geluk van anderen afhangen of maak je er zelf een heerlijke zomer van?

Change your mindset! En nee dit gebeurt van de een op andere dag, dit kost tijd. Ik heb ook behoorlijk lang gebaald, maar dat verandert uiteindelijk helemaal niets. Is het jammer dat je niet met je vriendinnen of vriend op vakantie kan? Ja. Ga je daarom je vakantie laten verpesten? Nee. Het is heel belangrijk om te realiseren dat jij je eigen beste vriend/vriendin bent. Het draait erom dat je jezelf gelukkig maakt. Dit klinkt misschien heel egoïstisch maar als jij een leuke vakantie wilt, zul je daar zelf voor moeten zorgen. Die geweldige verhalen komen niet zomaar aanwaaien.

“Laat jij je geluk van anderen afhangen?”

Het is belangrijk om te leren hoe je alleen kunt zijn en dingen alleen kunt doen. We zijn in ons leven namelijk heel veel alleen. Nu ik happy en single ben en net op mezelf woon merk ik pas hoe belangrijk het is dat ik dingen met mezelf durf te gaan doen. Ik had mezelf zo afhankelijk opgesteld dat ik aan het begin echt niet wist wat ik met mezelf aan moest. “Dan vinden ze me vast allemaal raar!” Geloof mij, er is echt niemand die je raar gaat aankijken als jij in je eentje op het strand ligt of een lekker gebakje gaat eten in je lievelingscafé. Dat zou ik alleen maar heel erg tof vinden! Waarom zou je wachten tot iemand anders een keer tijd over heeft voor je? Je kunt veel beter tijd voor jezelf vrijmaken en lekker je eigen ding doen. Daar krijg je juist veel energie van en inspireer je anderen.

“Alleen is niet eenzaam.”

Dit vond ik best een moeilijke, maar wel goed om in te zien. Ik ga volgende week namelijk een paar dagen alleen op vakantie naar Rotterdam. Ik ga dan wel alleen, maar ik ben zeker niet eenzaam. Ik ontmoet vast leuke mensen en anders kan ik gewoon even naar huis bellen. Er zijn genoeg mensen om je heen die leuke dingen met je willen doen. Misschien weten ze het alleen nog niet of moet je ze nog ontmoeten. Met een open-mindset kom je veel verder! Blijf dus niet in die negatieve gedachtes hangen maar focus je juist op het positieve.

Probeer ook eens wat nieuws deze zomer. Volg een cursus suppen of maak een sushi bowl. Het gaat erom dat jij de dingen doet die je heel graag zou willen doen. Een dagje naar het strand, maar niemand wil mee? Ga dan gewoon zelf of vind een tussenweg en ga lekker aan het zwembad liggen. Er zijn zo veel leuke opties. Zo kun je een dagje toerist spelen in je eigen stad, een sauna dagje inplannen, koekjes bakken, een nieuwe groepsles uitproberen, een bbq organiseren, naar de ikea gaan of een boekje lezen in het park. Blijf niet wachten op die uitnodiging. Neem zelf het initiatief en creëer de zomervakantie die jij graag wilt!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  evelien
  2 juni 2017 at 08:43

  Super fijn artikel! Het is zeker helemaal niet erg om alleen iets te doen, wat heerlijk dat je alleen paar daagjes naar Rotterdam gaat. Zo’n leuke stad en zoveel te zien! <3 Have fun!
  Liefs,
  Evelien

  • Reply
   admin
   2 juni 2017 at 12:15

   Dankjewel, jullie reacties zijn altijd zo lief. Alle tips voor Rotterdam zijn welkom!

 • Reply
  Anna Maria
  2 juni 2017 at 09:00

  Alleen op vakantie heb ik nooit gedaan, maar ik maakte heel veel wandelingen alleen. Als ik naar mijn volkstuin ging was ik alleen en bijna elke zondag ben ik alleen. Want dan gaat manlief lekker sporten, eten en gamen met zijn beste vriend.

  Ik geniet juist van die momenten altijd, maar vanaf twee weken ben ik nooit meer alleen. Geniet van Rotterdam, er is genoeg te zien.

 • Reply
  Saskia
  3 juni 2017 at 10:15

  Alleen op vakantie gaan is een van de beste beslissingen die ik ooit hebt gemaakt. Ik wilde al heel lang naar Nepal en kon niet echt iemand vinden die met me mee wilde. Op den duur dacht ik gewoon ‘F— it, ik ga gewoon zelf!’ en het was een van de beste vakanties OOIT. (Nu speel ik wel een béétje vals, want ik ging daar vrijwilligerswerk doen, dus ik wist dat ik sowieso andere mensen zou tegenkomen, maar toch). Je kunt echt voor jezelf bepalen wat je wil gaan doen en hoeft niet mee met dingen waar je geen zin in hebt, puur omdat de ander(en) dat willen.

  Alvast hele fijne dagen in Rotterdam, het wordt vast super ;-)

  • Reply
   admin
   3 juni 2017 at 14:42

   Dankjewel! Je reis klinkt echt super tof

 • Reply
  Nienke
  3 juni 2017 at 13:04

  Goed artikel! Ik heb maar liefst 3 maanden vakantie, de eerste 2 weken zitten er nu al op. Ik heb onwijs veel zin om allerlei nieuwe dingen te gaan doen en wat meer te genieten. Echt wat uit mijn dag halen.

  • Reply
   admin
   3 juni 2017 at 14:41

   Oh dat lijkt me heerlijk. Veel plezier met al die leuke dingen!

Leave a Reply

Menu Title