Leukste dingen aan student zijn

Laatst deelde ik al de struggles van een student. Toen kreeg ik de vraag wat ik de leukste dingen aan student zijn is. volgens mij. Er zijn natuurlijk ook heel veel voordelen dus die ga ik vandaag voor jullie op een rijtje zetten. Het leven van een student is ook heel erg leuk en gezellig.

 1. Je ontmoet allemaal nieuwe mensen die opens taan voor andere mensen. Op de middelbare school had je echt van die kliekjes en echt praten met anderen deed je niet. Als student kun je eigenlijk wel met iedereen een praatje maken en dat is juist heel erg leuk. Zo ontmoet je heel veel nieuwe mensen.
 2. Freedom! Je moet natuurlijk wel naar school, maar het is niet meer zo volgens de regeltjes. Je hoeft je niet meer om acht uur te melden en soms heb je andere prioriteiten dan school. Als student heb je gewoon verantwoordelijkheid om je tijd zelf in te delen en dan maar hopen dat het goed gaat.
 3. Stufi. Ik val nog in het oude stelsel, dus ik ben gezegend met een kleine stufi. Het is niet veel, maar altijd beter dan niets. Zeker omdat ik het zo druk heb dat ik eigenlijk geen vaste weekendbaan erbij kan nemen. Hierdoor kan ik toch af en toe leuke dingen doen met vriendinnen en ben ik niet helemaal blut.
 4. Je leert eindelijk dingen die je echt leuk vind. Je hebt er ook echt iets aan. Er zullen altijd wel vakken tussen zitten die je minder leuk vindt, maar in het algemeen doe je een studie waar je later iets mee wilt gaan doen. Dit is een stuk motiverender dan Franse woordjes uit je hoofd stampen.
 5. Studenten judgen volgens mijn gevoel wel minder. Ik heb eindelijk het gevoel alsof ik gewoon mezelf kan zijn. Ja er zijn nog steeds tutjes, die zich beter voelen dan mij. Maar ik wordt niet meteen uitgelachen als ik een keer iets anders aan trek dan gemiddeld. Iedereen laat elkaar gewoon in zijn eigen waarden.
 6. Beetje bij beetje, voel je je steeds meer volwassen. Je doet een studie, je loopt stage en ondertussen zit je al bijna in je afstudeerjaar. Wow, hoe snel kan de snel gaan.
 7. Misschien ga je wel het huis uit. Ik woon nu nog thuis, maar het gaat steeds meer kriebelen om mijn eigen plekje te gaan zoeken. Lekker mijn eigen ding doen met mijn eigen spullen. Dan kan ik mijn kookkunsten tot zijn volste recht benutten.
 8. Nieuwe steden ontdekken met je studenten-ov! Meer hoef ik er eigenlijk niet over te zeggen.

Dit waren de 8 leukste dingen aan student zijn. Het is een drukke periode, maar je kunt wel steeds meer je eigen dingen gaan doen en dat vind ik eigenlijk het fijnst. Voor je het weet ben je helemaal volwassen en moet je gaan werken. Geniet er nog maar lekker van!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Tea
  14 november 2016 at 10:50

  Vooral de vrijheid en de stufi is zo fijn <3 Heb je er geen zin in, dan dwingt niemand je verplicht naar de uni te gaan. Zo fijn.

Leave a Reply

Menu Title