Je dag positief starten

Een goed begin van je dag kan je dag echt maken of kraken. Niemand wordt wakker met de gedachte: laat ik vandaag eens chagrijnig zijn. Maar je zal ook niet snel denken laat ik vandaag eens vrolijk zijn. Ik probeer mijn dag altijd zo positief mogelijk te starten. Daar wordt iedereen veel vrolijker van en met een mooie glimlach kun je de hele wereld aan.  

Wees dankbaar

Persoonlijk schrijf ik in de avond altijd op waar ik die dag gelukkig van werd of dankbaar voor ben, maar dit kun je ook gewoon in de ochtend doen. Bedenk voor jezelf waar je allemaal dankbaar voor bent. Dan voel ik me vaak al een stuk gelukkiger, want eigenlijk heb ik het ontzettend goed. Ik realiseer me dat ik de dingen kan doen waar ik energie uit haal, dat ik mezelf ontwikkel en dat ik redelijk fit en gezond ben. Eigenlijk heb ik dan niets te klagen.

Zet een muziekje op

Muziek heeft zo’n grote invloed op mijn humeur. Als ik alleen thuis ben, dans ik nog wel eens door het huis heen. Daar word ik zo vrolijk van! Je maakt meteen je hele lichaam wakker en vaak heb ik ook nog eens heel veel lol om mezelf. Ook als ik me gespannen voel werkt muziek. Ik ben dol op pianomuziek. Dan ben ik helemaal zen en klaar om aan mijn dag te beginnen.

Maak iets lekkers voor jezelf

Mijn dag start ik bijna nooit zonder iets gegeten te hebben. Al is het maar een banaan of een bakje yoghurt. Als je je dag echt lekker wilt beginnen, maak dan een lekker ontbijtje voor jezelf. Heb je niet zo veel tijd? Maak het dan alvast de avond van te voren. Zo kun je alsnog ontbijten met pancakes of een gekookt eitje. Een beetje lief zijn voor jezelf mag af en toe wel. Soms kruip ik nog heel even terug in bed en dan eet ik mijn ontbijt in bed op. Dan voelt het net als zondag!

Geef of stuur een complimentje

Iedereen wordt blij van een complimentje in de ochtend. Vaak stuur ik een lief berichtje naar een van mijn vriendinnen toe. Niet alleen zij worden daar blij van, maar ik ook. Het doet iedereen goed om wakker te worden met een appje van iemand die aan ze denkt. Soms krijg je een complimentje terug, maar vaak is de lach die je op iemands gezicht tovert al goud waard.

Smile!

Glimlach naar jezelf in de spiegel. Geef jezelf een complimentje. Jij ziet er hartstikke goed uit en je gaat knallen vandaag! Zelfs als je je niet zo happy voelt; probeer dan toch te lachen. Je houdt je hersenen voor de gek en je zal je vanzelf vrolijker gaan voelen. Ook naar andere mensen toe werkt het aanstekelijk. Als iemand naar mij glimlacht, probeer ik terug te glimlachen. Zoals de quote zegt: ‘Better to be the one who smiled, than the one who didn’t smile back.’

Iedere dag is jouw dag. De dag om aan je doelen te werken, jezelf te verwennen en te stralen. Maak er iets moois van!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Frauke
  21 maart 2017 at 12:18

  Wat een fijne tips voor een positieve dag! Ik moet zeggen dat ik best wel veel van die dingen al standaard doe, maar ik begin dan ook meestal blij aan mijn dag haha. Vooral het lekkere ontbijtje vind ik essentieel, ik kan ZO chagrijnig zijn als ik ’s ochtends niet goed heb gegeten. Ik heb een tijdje ook opgeschreven waar ik dankbaar voor was en dat werkte hartstikke goed, ben ermee gestopt uit luiheid maar misschien ga ik het nu toch opnieuw proberen! X

 • Reply
  Roos
  23 maart 2017 at 12:31

  Fijne tips! Lekker ontbijten is hééél belangrijk, haha :)

 • Reply
  Nicole
  23 maart 2017 at 19:16

  Goede tips! Zelf merk ik ook altijd dat wanneer mijn dag slecht begint, het heel moeilijk is om later op de dag mijn humeur om te laten slaan, haha. Een goed begin is heel belangrijk. :)

Leave a Reply

Menu Title