Ingrediënten voor een chill dagje

Een dag helemaal voor onszelf. Klinkt goed toch? Toch plannen we onze agenda vaak ram vol met allerlei sociale afspraken, taken en andere verplichtingen. Maar hoe neem je nu echt een chill dagje helemaal voor jezelf? Een dagje waarbij je kan doen en laten wat jij wilt. Ik vertel je hoe!

Geen afspraken behalve met jezelf

Plan die dag helemaal niets in. Meteen een belangrijk punt, leer nee te zeggen. Tenzij je het echt super gezellig vind om met vriendinnen wat te kletsen of iets te gaan eten. Maar eigenlijk is het echt een dagje voor jou. Zorg dat je alle belangrijke taken al gedaan hebt, zodat je ook met rust een dagje vrij kunt plannen. No stress!

Zet je telefoon op stil

Je kunt je telefoon helemaal uitzetten, maar voor de verslaafden onder ons, zet je telefoon op stil. Zo ben je minder geneigd om te reageren op al die berichtjes die binnenkomen of alleen al de tijd om te kijken of er überhaupt iets is binnengekomen. Leg hem weg en spreek af dat je er een keer in het uur op mag kijken. Zo blijf je niet panisch op de startknop drukken. Je zal zien dat het je uiteindelijk veel meer rust geeft, want voor je het weet ben je weer een uur verder.

Ga naar buiten

Wat voor mij heel ontspannend werkt, is naar buiten gaan. Even een lekkere boswandeling of als je dat niet hebt, ga naar het park. Het liefst zou ik naar het strand gaan, maar dat is een beetje ver reizen. Luister naar de vogeltjes of voel de wind in je haar. Zelfs als je middenin de stad woont, is er genoeg te zien. Adem rustig in en uit en probeer niet te hard te lopen. Daar betrap ik mezelf soms nog op en dan moet ik weer even rustiger gaan wandelen en genieten van het uitzicht en de buitenlucht.

Notesofhappiness: chill dagje

Lees een boek

Vroeger las ik ontzettend veel, maar tegenwoordig zit ik ’s avonds vaak nog op mijn telefoon. Terwijl ik op vakantie wel weer heel veel lees en het me zoveel plezier en ontspanning biedt. Zoek een leuk boek uit of lees Harry Potter voor de duizendste keer. Het is een momentje voor jou en de wereld uit het boek. Soms met een lekker muziekje op de achtergrond en je zal zien dat de tijd voorbij vliegt.

Spa dagje

Je kunt een dagje naar de sauna gaan, maar als je liever binnen je budget blijft of als je nog brood moet kunnen kopen aan het eind van de maand, doe je het gewoon zelf. Neem een bad of een lekker lange douche. Breek die scrubs, olies en douchegels eens aan die je altijd voor je verjaardag krijgt. Geef je nagels een kleurtje en droog jezelf eens goed af. Besteed aandacht aan jezelf, want ook jij verdient aandacht en mag er zijn.

Kook je lievelingseten

Maak je lievelingseten of haal het als je geen keukenprinses bent. Trakteer jezelf op iets lekkers, zoals een stukje chocolade of een lekkere en gezonde smoothie! Maak er een feestje van en vergeet vooral niet te genieten. Het is jouw dag, dat opletten komt morgen wel weer.

Soms moet je even een stapje terugnemen om weer vooruit te kunnen. Het is niet erg om nee te zeggen en de dingen te doen die jij graag wilt doen. Je vrienden zullen dat wel snappen en anders zegt dat meer over hen dan over jou. Probeer naar je lichaam te luisteren en een beetje lief te zijn. Je hebt maar een lichaam, dus zorg er goed voor, ook mentaal!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  evelien
  27 februari 2017 at 10:27

  Ik vind een spa dagje heel erg lekker en zet mijn telefoon dan ook op stil/uit en kom dan helemaal bij.
  Heerlijk!
  Liefs,
  Evelien

 • Reply
  Nienke
  27 februari 2017 at 12:45

  Goede tips zeg! Ik heb afgelopen vrijdag heerlijk gegeten, lekker uiteten geweest. Maar zaterdag mijn favoriete eten gekookt. Daarnaast ga ik morgen naar Thermen Soesterberg dus ik ben helemaal zen deze week.

  • Reply
   admin
   27 februari 2017 at 12:52

   Wat klinkt dat heerlijk!!

 • Reply
  Sandra
  27 februari 2017 at 14:18

  Lekker naar buiten gaan en mijn telefoon in een hoek ‘gooien’ zijn mijn favorieten hoor! Van naar buiten gaan raak ik echt helemaal onstpannen. Ook als ik mijn telefoon weg doe vind ik dat echt fijn. Even geen prikkels daarvan!

Leave a Reply

Menu Title