Het bikiniseizoen

De zomer is nu echt begonnen. Het is regelmatig boven de 20 graden en we hopen allemaal een beetje bruin te worden voordat we op vakantie gaan. Oftewel het bikiniseizoen is weer geopend. De onzekerheden slaan weer toe en waar moet je die perfecte bikini gaan scoren? Ik schreef er een blog over om je te inspireren en je aan het denken te zetten.

Stop met vergelijken

Het klinkt heel erg voor de hand liggend, maar dit is misschien wel de belangrijkste tip die ik je kan geven. Stop met het vergelijken van jezelf met anderen. Op het strand is iedereen veel te druk met zichzelf bezig. Waarschijnlijk met dezelfde gedachtes als waar jij mee bezig bent. ‘Heb ik een rolletje, zit alles wel goed, lijk ik niet te dik, oh zijn is veel bruiner dan ik.’ Doordat iedereen zo druk is met zijn/haar eigen lichaam, hebben ze echt geen tijd om naar jou te kijken. Wees eerlijk, jij kijkt toch ook niet naar ieder vlekje of putje bij iemand anders? Vaak denk je dan alleen maar wow zij heeft een leuke bikini aan of ziet er goed uit. Laat je dus niet gek maken als iemand een keertje kijkt. Laat ze maar kijken. Kijk jij maar vooral naar het mooie strand of de blauwe lucht.

Vergroot niet alles uit                                                                             

Onze eigen imperfecties weten we perfect te benoemen, maar ga ze niet uitvergroten. Alles wat je aandacht geeft groeit, dus ook je negatieve gedachtes. Als jij iedere dag blijft zeggen dat je je benen niet mooi vindt, ga je ze nooit mooi vinden. Terwijl als je gewoon de deur uit loopt zonder een uur voor de spiegel te hebben staan draaien en inspecteren, je je waarschijnlijk een stuk beter zult voelen. Focus je op wat je wel mooi vindt en geef juist die positieve gedachtes je aandacht.

Zeg het hardop

Als je dan toch voor de spiegel staat, geef jezelf eens een complimentje. Dit voelt misschien heel gek, maar het werkt! Als jij tegen jezelf zegt dat je jezelf mooi vindt of dat je er leuk uit ziet vandaag, zal je dit ook veel sneller voelen. Woorden zijn een krachtig middel om je zelfvertrouwen een boost te geven. Durf jezelf mooi te vinden, want je bent het helemaal waard. Zodra jij daarin gaat geloven komt de rest vanzelf. Wat anderen over je zeggen is niet belangrijk. Het is juist belangrijk wat je tegen jezelf zegt. Geef jezelf een goed gevoel en dan staal je dit vanzelf uit. Je mag er zijn, precies zoals jij bent!

Voel je zelfverzekerd

Als je een bikini kiest die goed bij je past, die goed aansluit en waar jij je prettig in voelt, zal je dit ook uitstralen naar de buitenwereld. Mijn bikini komt van LASCANA, een webshop waar je kunt kiezen uit allerlei verschillende soorten en maten. Ook hebben ze mooie badpakken en strandjurkjes om je outfit helemaal af te maken. In deze bikini voel ik me erg vrouwelijk en weet ik zeker dat alles op zijn plek blijft zitten als ik het water in spring. Hierdoor voel ik me ook een stuk zelfverzekerder op het strand. Zoek naar iets wat bij jou past, dan kun je de tijd die je normaal besteed aan het piekeren juist besteden aan positieve gedachtes over jezelf.

Ik heb het al veel vaker gezien, maar je mindset is zo belangrijk. Praat tegen jezelf alsof je je eigen beste vriendin bent. Spreek jezelf moed in. De kracht is om de angst te voelen en het toch te doen. We willen ons niet de hele zomer verstoppen, daar is het veel te warm voor. Of je nu een maatje meer of minder hebt, we zijn het allemaal waard om lekker op het strand te liggen. Durf jezelf te laten zien en wees trots op jezelf. Je bent er, je hebt je bikini aan en straal. Voel de positieve energie en ga er in mee. Je stranddagen zullen op deze manier nooit meer hetzelfde zijn.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Menu Title