Happy je bed uit

Opstaan is niet altijd even gemakkelijk en zeker niet als de wekker zo vroeg gaat. Zeker met een lange to do lijst en energie die je uit je tenen moet halen. Hoe kom je dan toch happy je bed uit? Tegenwoordig ben ik een echt ochtendmens en sta ik vrolijk op. Dit is natuurlijk niet van de ene op de andere dag zo gekomen en ik deel mijn tips om happy je bed uit te komen en er wat moois van te maken!

Positief mantra

“Vandaag is een mooie dag met nieuwe kansen. Ik ga genieten. Ik ben mezelf en ik kan het. Vandaag is mijn lievelingsdag” Allemaal voorbeelden van mantra’s en spreuken die je tegen jezelf kunt zeggen als je opstaat. Het is veel fijner om met iets positiefs te beginnen dan met een zware last zoals vandaag is het zo druk of ik kan het niet. Nu begin je je dag al met positieve gedachtes en heb je de intentie van de dag al gezet. Bedenk een spreuk die bij je past en zeg deze een aantal keer tegen jezelf. Schrijf hem eventueel op een briefje en plak hem op de deur. Langzaam ga je dan steeds positiever denken.

Mediteren

Eventjes aandacht besteden aan jezelf en aan je lichaam vind ik heel belangrijk in de ochtend. Zo weet je meteen hoe je je voelt. Dit hoeft helemaal niet zo lang te zijn. Eerder schreef ik een blogje over 3 minuten mediteren. Iets wat mij heel erg helpt om heel kort stil te staan bij hoe ik me die dag voel. Met welke stemming en gevoel ga ik de deur uit? Tijdens deze korte meditatie kun je ook je mantra nog een paar keer benoemen zodat je hem goed voelt. Zo ben je in verbinding met zowel je lijf als je gedachten en ben je klaar om van start te gaan!

Lekker ontbijtje maken

In plaats van snel een boterham of kop koffie naar binnen te gooien kun je ook even de tijd nemen om iets lekkers te maken. Sta eventueel tien minuutjes eerder op, gewoon zodat jij rustig een kopje thee kunt eten en een lekker ontbijtje kan maken. Neem de tijd om rustig te eten en wakker te worden. Ik kan in de ochtend echt genieten van een gezond ontbijtje. Zo start ik de dag goed en heb ik daarna genoeg energie om aan de slag te gaan met alle ideeën en plannen die ik heb. Ben je nu echt geen eter in de ochtend? Maak dan een ontbijtje voor onderweg of op je werk. Maak een lekkere wrap, smoothie of salade. Zo heb je toch iets voedzaam bij je.

Fijne muziek op

Zet muziek op waar je blij van wordt. Doe lekker een dansje terwijl je je ontbijt aan het maken bent of als je je tanden poetst. Door al het bewegen merkt je lichaam ook dat het wakker moet worden en dat het tijd is om aan de slag te gaan! Ik bedoel wie wordt er nu niet vrolijk van een lekker muziekje waar je op kunt swingen?

Complimentje geven aan jezelf

Als laatste is het belangrijk om je dag te beginnen met zelfliefde. Hierdoor krijg je een fijn gevoel over jezelf en werk je aan een positieve band met jezelf. Als je in de ochtend al begint met jezelf af te kraken, blijft dit vaak de hele dag doorgaan. Begin je dag met een complimentje voor jezelf. Ga voor de spiegel staan en zeg dat je er mooi uit ziet, je die presentatie gaat knallen of je een leuke glimlach hebt. Wees lief voor jezelf en geloof in jezelf!

Als je met al die positieve gedachtes, complimentjes en energie de deur uit stapt zal je dag veel fijner verlopen. Jij bent vrolijk, lacht en straalt! Dus zet hem op vandaag en begin je dag goed.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Helene
  26 januari 2018 at 09:58

  Lieve Eline, wat een mooi tips en wat knap dat jij zo goed voor jezelf kan zorgen

 • Reply
  R.Thijssens Oosterbosvh
  26 januari 2018 at 17:37

  ❤❤❤

 • Reply
  Stella
  26 januari 2018 at 22:02

  Hihi, ik ging dus laatst ’s ochtends mediteren en toen viel ik bijna weer in slaap! Maar, ik denk dat ik ook nog niet lang genoeg wakker was – misschien is het beter om het te doen na mijn ontbijtje en een verfrissende douche. Ik heb zelf geen mantra’s of affirmaties die ik actief toepas. Ik heb er wel drie opgeschreven en boven mijn spiegel geplakt, maar stiekem vergeet ik er vaak naar te kijken. Ik zou eigenlijk in mijn systeem moeten krijgen dat ik ze elke ochtend hardop voorlees ‘tegen’ mezelf. En JAAAA fijne muziek, dat kan mij al zo helpen! Blije muziek, woei! Fijn artikel, en wat sta je prachtig op die foto! Liefs!

Leave a Reply

Menu Title