Gezonde lifestyle volhouden

Je hebt eindelijk een gezondere lifestyle ontwikkeld! Super goed bezig, maar er zijn zo veel verleidingen. Wanneer mag het nu wel, en wanneer niet? Hoe ga je je gezonde lifestyle volhouden? Ik ben er nog lang niet, maar ik probeer vandaag mijn tips te delen over hoe ik het volhoud (meestal dan). 

Geen dieet of ontzeggingen

Als ik opeens helemaal geen chocolade meer mag, wil ik het alleen maar meer. Jezelf dingen ontzeggen werkt niet, net als diëten. Je krijgt vaak veel te weinig voedingsstoffen binnen, waardoor je wel heel snel afvalt, maar dit houd je nooit lang vol. Je gaat je moe voelen, en daardoor ga je straks weer veel meer eten. Je lichaam heeft dan een tekort aan voedingsstoffen, en dan kom je weer aan. Het jojo effect. Ontzeg je niets. Verander langzaam je lifestyle, door gezonde keuzes te maken. Eet een blokje chocolade, en leg het dan ook echt weg. Dat is al minder dan een hele reep en je houd het langer vol. Het gaat om een een lifestyle, geen dieet.

Sporten in de ochtend

Wat voor mij heel erg goed helpt is sporten in de ochtend. Ik ben de dag al sportief begonnen en dat helpt me om de rest van de dag ook gezonde keuzes te maken. Als ik in de ochtend al ongezond heb gegeten, heb ik later de dag ook een beetje schijt aan wat ik eet. Als ik meteen goed start, wil ik dit niet meteen weggooien. Ben je nu geen ochtend sporter? Maak dan een wandeling, zodat je toch fit bezig ben. Of start met een gezond ontbijt. Dan ben je al goed begonnen!

Af en toe genieten

Natuurlijk gaat een gezonde lifestyle erom dat je steeds een zo gezond mogelijke keus maakt. Gezond eten kan namelijk ook heel lekker zijn. Ik kan net zo goed genieten van een heerlijke saladen, als van een pizza. Lang niet al het eten dat gezond is, is vies. Af en toe mag je jezelf belonen. Haal die lekkere pizza of bak die taart waar je al een week lang zin in hebt. Geniet met vriendinnen, zodat je die taart niet helemaal alleen hoeft op te eten. Als je je alleen maar dingen ontzegt, word je daar ook niet gelukkig van. En ik ben wel van mening dat eten je echt wel een beetje gelukkig kan maken. Niet in op de comfort manier, maar wel iets waar je van kunt genieten. Probeer dit dan ook extra te doen. Maak er een momentje van en geniet echt van het eten wat je aan het eten bent.

Doelen stellen

Een ander ding dat mij helpt is een doel stellen. Nu heb ik me ingeschreven voor de oudjaarsloop, wel 9 km! Hierdoor moet ik wel aan de slag, maar heb ik ook zin om te trainen en de deur uit te gaan. Ik doe het ergens voor. Ik wil resultaten zien. Natuurlijk ga ik niet iedere week, maar het kan me soms wel het extra duwtje geven, wat ik nodig heb. Het kan ook een heel klein doel zijn, ik wil deze week tien keer opdrukken. Als je je doel dan behaald heb, doe je succeservaringen op en blijft het sporten ook leuk.

Deze tips zijn natuurlijk een beetje zwart op wit. Ik leef echt niet altijd gezond. Mijn chocoladeletter was in drie dagen op. Als ik niet lekker in mijn vel zit, eet ik ook echt niet altijd gezond. Maar toch probeer ik in het algemeen gezonde keuzes te maken. Ja, ik tel mijn calorieën, maar dat geeft me een bepaald soort rust. Soms ga ik erovereen en dat mag. Dat is het leven. Word je echt gelukkiger als die ene kilo er eindelijk af is? Of ben je gelukkiger als je lekker met vriendinnen uit eten gaat? Probeer dit in gedachten te houden. Een gezonde lifestyle is niet alleen lichamelijk, maar zit ook in je hoofd.

Liefs,
Eline

Foto

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Denise
  7 december 2016 at 13:04

  Wat een goeie tips! Ik herken het zeker, dat als ik geen chocolade meer mag eten, dan wil ik het alleen maar meer. Dan krijg ik juist vreetbuien. Wat je ook kan proberen, wat bij mij helpt, is bijvoorbeeld een zak chip of ander snoepgoed kopen wat je helemaal niet zo heel erg lekker vindt. Dan eet je er minder van… tenminste, bij mij is dat zo. En natuurlijk is er ook de tip om met de fiets naar het werk/school toe te gaan als dit mogelijk is. Dan ben je ook al super goed bezig in de morgen!

  • Reply
   admin
   7 december 2016 at 13:11

   Jaa ik ga zo vaak mogelijk met de fiets. Dan ben ik al lekker actief bezig

 • Reply
  Anouk
  7 december 2016 at 13:37

  Dit zijn nou echt goede tips, waar je iets aan hebt!

 • Reply
  Iris
  9 december 2016 at 12:00

  Goede tips! Ik wil ook graag gezonder leven, maar vaak hou ik het maar een paar daagjes vol.

Leave a Reply

Menu Title