Geluk zit van binnen

Echt geluk zit van binnen, dat straal je uit, dat voel je als je niet meer kunt stoppen met lachen en als je zo’n warm gevoel van binnen krijgt. Het gaat niet om die kilo op de weegschaal of waardering van een ander. Het gaat erom dat jij happy bent met wie jij bent en dat zit alleen maar van binnen. 

Vaak denken we dat geluk hem in andere dingen zit. Mensen die heel knap of slank zijn, zullen vast heel gelukkig zijn. Wat kan daar nu aan ontbreken? Of die kilo op de weegschaal gaat je gelukkiger maken. Misschien wel die reis waar je al jaren van droomt. Je kunt jezelf afvragen of die dingen je echt gelukkig gaan maken, of dat het idee je vooral heel gelukkig gaat maken. Soms valt de waarheid dan toch vies tegen.

Ik had altijd gedacht dat als ik zou gaan studeren, het huis uit was en een vriend had ik gelukkig zou zijn. Niets is minder waar. Nu studeer ik en is de stage behoorlijk pittig en heb ik helemaal geen vriend. Mijn huisje bevalt gelukkig heel erg goed, maar dat was een hele verandering en vooral een andere mindset. Betekent dat nu dat ik niet gelukkig ben? Nee. Van binnen weet ik dat ik gelukkig ben met mezelf, dat het soms ook genoeg is om er gewoon te zijn. Lekker te genieten van een verse smoothie. En daar kan ik nu van genieten, omdat ik tevreden ben met mezelf. Natuurlijk zijn er dingen waar ik onzeker of ontevreden over ben, maar ik probeer nu juiste te kijken naar de dingen die ik wel mooi vind.

Geluk komt niet aanwaaien. Daar moet je hard voor werken. Ik dacht wel eens dat ik op een dag gewoon gelukkig wakker zou worden. En soms is dat zo, dan voel ik me blij als ik wakker wordt. Maar soms is het ook wel eens wat lastiger en dan moet ik echt op zoek gaan binnen mezelf naar dat geluk. Is dat makkelijk? Nee. Is dat confronterend? Hell yeah. Maar door dat soort dingen te doen, weet ik nu wel heel goed wat ik aan mezelf heb en wie ik ben.

Het is misschien een beetje een onsamenhangend verhaal, maar ik wilde dit toch met jullie kwijt. Maakt die nieuwe baan je echt gelukkig? Of mist er iets in je leven? Wordt je gelukkiger van die kilo’s die je kwijt bent? Of geniet je meer van etentjes met vriendinnen? Zomaar vragen die je jezelf kunt stellen en bedenk dan dat geluk het aller belangrijkste is. Maak de keuzes waar jij gelukkig van wordt, zodat je later kunt terugkijken op een mooi en gelukkig leven in plaats van die hoge verwachtingen die je stelde. Een beetje genieten is helemaal niet verkeerd.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anna Maria
  17 mei 2017 at 08:13

  Je hebt helemaal gelijk, geluk kun je vinden in herinneringen, momenten en niet in geld, spullen of het gene wat iedereen van je verwacht. Zo besloten wij ook gewoon om kinderen proberen te krijgen toen ik een uitzendkracht, want waarom zou ik eerst een vast contract nodig hebben.

  Geluk is ook een manier van kijken, ervaren en bij stil staan. Niet elke keer naar het verleden kijken of naar de toekomst. Maar leven na vandaag.

  • Reply
   admin
   17 mei 2017 at 16:51

   Ja precies! Hele mooie woorden van je.

Leave a Reply

Menu Title