Geluk verspreiden

Hoe mooi zou de wereld zijn als we allemaal een beetje geluk zouden verspreiden. We geven het door, laten anderen stralen en we zouden allemaal liefde uitstralen. Geluk verspreiden hoeft niet moeilijk te zijn. Het zijn vaak de kleine dingen die anderen gelukkig maken. Waarom zouden we elkaar niet allemaal een beetje helpen?

Gelukkig zijn met jezelf

Voordat je anderen gelukkig kunt maken, is het belangrijk dat je jezelf ook mooi vind en dat jij lekker in je vel zit. Je moet jezelf niet wegcijferen door anderen heel veel complimenten te geven of jezelf te vergelijken met anderen. Als jij je gelukkig en happy voelt, straal je dit ook uit. Hierdoor willen anderen ook graag bij jou in de buurt zijn, want je straalt positiviteit uit.

Oprechte complimentjes geven

Zeg niet standaard: “Oh wat een mooie trui”, maar geef een oprecht compliment. “Wat zit je haar goed vandaag, deze top staat je echt prachtig, je bent echt een super goede vriendin, wat ben ik blij dat ik jou ken.” Zeg iets wat je echt meent, dan zal de ander er ook oprecht blij mee zijn, want het komt uit je hart. Vaak voel je jezelf dan ook goed, want het wordt vaak bevestigd: “Jij bent ook een hele goede vriendin.” Zo krijg je meteen een compliment terug. Wimpel deze niet af, maar laat hem even binnenkomen. Jij mag er ook zijn.

Al is het maar een complimentje aan een random persoon. Wens iemand een fijne dag in de supermarkt. Zeg dat iemand een mooie jas aan heeft of leuke schoenen. Zo’n klein compliment kan iemands dag helemaal opleuken. Zo zat ik ooit op de fiets en vertelde iemand dat ze mijn tas zo leuk vonden. Daar werd ik meteen zo vrolijk van. Het zijn van die kleine dingen, die vaak iets groots bereiken.

Kleine berichtjes

Stuur iemand eens een lief berichtje of laat een briefje achter voor je moeder, vriendin of vriend. Het kan heel klein zijn, zoals ik wens je een fijne dag of ik vind je lief. Daar word je zo blij van las je dit briefje vind. Ik stuur ook wel eens een lief appje, zoals dat ik het fijn vind dat iemand mijn vriendin is. Maar ook als ik heb afgesproken met iemand, laat ik daarna vaak nog even weten dat ik het leuk vond dat die persoon er was. Zo hecht je extra waarde aan de persoon en wie vindt dit nu niet fijn om te horen? Eigenlijk kost het geen moeite en het heeft een groot resultaat.

Glimlach

Lach naar iemand achter de kassa, een baby, je docent in de gang of een oma op straat. Geluk verspreiden door middel van een lach. Iedereen wordt vrolijk als een ander lacht, en jij zelf ook. Ook al voel je je niet blij, als je toch naar iemand lacht, houd je je hersenen eigenlijk voor de gek en word je toch blij.

Glimlach als je beste vriendin binnenkomt of als je in de keuken staat. Het leven moeten we soms niet te serieus nemen. Lach om je fouten en leer ervan. En voel je je toch niet zo happy? Denk dan aan de momenten waarop je zo hard hebt gelachen dat je bijna in je broek plaste. Wat was er zo fijn aan dat moment? Door die herinneringen op te halen, voel je je vaak ook gelukkig. Als je dit samen doet, kun je helemaal lekker lachen.

Het zijn allemaal maar kleine tips om het geluk te verspreiden. We zijn tegenwoordig soms zo op onszelf gericht dat we de ander soms vergeten. Lach, geef eens een complimentje en ben happy met jezelf. We leven samen op deze wereld en we moeten er met zijn allen iets moois van maken. Geluk zit hem in de kleine dingen.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Marsha
  22 februari 2017 at 15:01

  Heel mooi geschreven stukje! :)

 • Reply
  Irma
  22 februari 2017 at 22:13

  Yes! Dit zijn mijn favoriete blogs :)

Leave a Reply

Menu Title