Fit de zomer door

Over een paar weken is het al weer zomer en staat de zomervakantie voor de deur. De tijd om lekker op vakantie te gaan, ijsjes te eten en lekker te bbqen. Genieten van een wijntje op het terras, maar we willen natuurlijk wel een beetje opletten dat we het er na de zomer niet allemaal af moeten gaan sporten. Daarom mijn tips om fit de zomer door te komen! En nee, je hoeft niet iedere dag naar de sportschool. 

Verander het tijdstip
Om tien uur ’s ochtends kan het al ontzettend heet zijn, maar om acht uur is het best te doen. Zet daarom je weeker eens een uurtje (of twee) vroeger. Dan heb je je workout er al lekker op zitten en kun je de rest van de dag lekker productief zijn. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om wat later op de avond te gaan. Hardlopen terwijl de zon onder gaat is ook helemaal niet verkeerd! Het is maar net waar jij je prettig bij voelt.

Pas je sport aan
In de zomer en zeker op vakantie heb ik lang niet altijd zin om te gaan hardlopen. Daarom ben ik de laatste tijd ook wat meer gaan zwemmen en in de vakantie is dat helemaal heerlijk want dan kun je lekker buiten zwemmen. Je kunt natuurlijk ook gaan fietsen of wat dacht je van volleyballen op het strand? Probeer eens iets anders in de zomervakantie en wie weet ontdek je wel iets nieuws.

Lichter eten
In de zomer heb ik echt geen zin in stampot. Juist dan is het lekker om een salade te eten na al die pizza’s die je op vakantie hebt gegeten. Maak een koude smoothie als lunch of vul een wrap met allerlei lekkere groentes. Snacken doe je met een waterijsje en dan mag die bbq in de avond echt wel. Ook daar kun je eens iets anders opleggen dan een kilo vlees. Probeer eens courgette of andere groente spiesjes. Gezond is niet altijd vies.

Balans
In de zomer gaat het vooral om balans. Zeg ja tegen het lekkere eten, maar probeer dan de volgende dag wat lichter te eten of lekker te gaan sporten. Als de zon schijnt is het heerlijk om buiten aan de slag te gaan, al ga je maar lekker wandelen met een vriendin. Kom van die bank af, achter je computer vandaan en ga lekker aan de slag. Houd een dansavond en geniet van deze heerlijke zomer!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  evelien
  30 juni 2016 at 18:42

  Ben altijd erg fan van licht eten in de zomer! Lekker sla of zoiets.
  Heerlijk!
  Liefs, Evelien

  • Reply
   kreditkarten kostenfrei test
   19 oktober 2016 at 18:02

   Hi.Would be possible that new Oscam Launcher version can works without to pulse “Start” button?This option would be very good to start Oscam Launcher automatically at Windows startup.Greetings

  • Reply
   http://www.kfzversicherung.tech/
   22 oktober 2016 at 17:30

   Mark Sisson uses something similar in the new Primal Blueprint cookbook as the tortilla in chicken enchiladas. We made them and loved them (just omitting the cheese topping since we’re dairy-free)!My boys like them as a crepe/thin pancake with cinnamon (either in the ‘batter’ or on top) and a little honey. They sometimes wrap up a ripe banana (or we mix it right in! ).

 • Reply
  Anne
  30 juni 2016 at 19:05

  Jaaa, de zomer is juist super gezond! Inderdaad, al die lekkere salades, heerlijk fruit, beachen, heeeel veel zwemmen, en dan mag dat lekkere ijsje tussendoor ook wel!

 • Reply
  Joëlla Wassink
  1 juli 2016 at 10:33

  In de winter heb ik er nooit zo’n zin in! Maar met het warme weer ben ik ook in voor een salade!

Leave a Reply

Menu Title