Favoriete momentjes in huis

Maandag 3 april was de dag dat ik voor het eerst in mijn huisje trok. De eerste nacht alleen naar bed en de eerste ochtend in mijn uppie opstaan. Eventjes wennen, maar nu zijn we plotseling al drie maanden verder! Wie had gedacht dat de tijd zo snel zou gaan. Mijn huisje is zo goed als af op een paar kleine dingetjes na. Wel heb ik al een hoop favoriete momentjes in huis verzameld die ik met jullie wil delen! Zowel groot als heel klein. 

Avonden in mijn vensterbank

Mijn vensterbank is echt mijn lievelingsplekje in huis. Aan de ene kant staan plantjes met een dromenvanger, aan de andere kant kan ik lekker zitten. Vaak heb ik er een prachtig uitzicht op de zonsondergang en word ik soms wakker met een strak blauwe lucht. Ik pak vaak een kleedje, kussentje en een boek. Zacht zet ik een muziekje op en dan heb ik echt even een momentje voor mezelf. Ik kom er tot rust na lange dagen en schrijf mijn momenten van dankbaarheid op.

Smoothies uit de blender

Nu ik een blender heb naast mijn staafmixer ben ik losgegaan met mijn smoothies. Zowel de aardbeien kwamen voorbij als een mango smoothie. Het voelt echt als een feestje in de ochtend. Zeker toen het zo warm was, waren de smoothies echt verfrissend. Ik leerde dat bananen heel goed ingevroren konden worden, maar dat je ze er niet voor eeuwig in kan laten zitten. Iets wat ik nog graag zou willen maken is bananenijs. Gelukkig heb ik daar straks in de vakantie alle tijd voor.

Kijken naar mijn schilderij

Het schilderij van mijn oma vind ik echt prachtig. Vaak lig ik op bed en kijk ik er eventjes naar. Ik denk dan aan haar en aan al haar kwaliteiten. Het is zo bijzonder dat ik een schilderij van haar in huis heb. Dit soort spullen geven echt iets bijzonders aan mijn huis. Ook heb ik hele mooie theemokken van mijn andere oma. Het is dan zo leuk om die erbij te pakken, want dan zit er meteen een herinnering aan de leuke dag die ik toen met haar gehad heb.

Nieuwe recepten uitproberen

Mijn eigen keukentje is misschien niet groot maar ik heb al wel nieuwe recepten ontdekt. Zo ben ik aan de slag gegaan met verschillende falafel recepten, maar probeer ik soms ook iets nieuws uit tijdens het avond eten. Toen het zo warm was heb ik heel veel verschillende salades gegeten. Wel vind ik het jammer dat ik soms pas zo laat thuis ben. Dan heb ik niet altijd nog de energie om heel uitgebreid te koken. Mijn maag houd het dan echt niet meer vol, haha.

Zachte pantoffels in de ochtend

’s Ochtends zet ik het raam vaak open om alles door te luchten. Dan schiet ik in mijn nieuwe zachte Primark pantoffels en ga ik op mijn gemakje mijn ontbijtje maken. Ze zijn zo heerlijk zacht! Ik zet vaak een muziekje op en geniet dan even van het momentje voor mezelf. Soms mediteer ik even, maar die pantoffels zorgen er perfect voor dat mijn voeten niet vies worden en dat ze lekker warm blijven. Net wat meer comfort dan gewone sokken.

Verse broodjes als ontbijt

Toen ik op mezelf ging wonen hield ik mezelf voor om in de weekenden verse broodjes te gaan halen. Nu heb ik dat pas een paar keer gedaan maar daar geniet ik dan zo van! Echt een verwenmomentje. De balans vinden met eten is soms best lastig nu niemand meer zegt of ik iets wel/niet mag eten. Gelukkig is de Lidl dichtbij en mag ik mezelf best eens trakteren, het kost toch helemaal niks. Het is de perfecte start van de dag!

Dit zijn toch wel de fijnste momenten van op mezelf wonen. Het was heel erg wennen aan het begin, maar ik heb nu echt mijn draai gevonden en dat voelt zo fijn. Ik kan er nu steeds meer van genieten en geniet alleen maar meer als ik naar huis ga. Dan merk je pas hoeveel familie voor je betekend. Ik ben echt volwassen aan het worden!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Donna
  5 juli 2017 at 09:16

  Ik vind de verse broodjes van de Lidl ook zo goed! Het kost inderdaad echt helemaal niks, maar het is zo lekker. Gisteren toevallig nog gehaald!

 • Reply
  Anna Maria
  5 juli 2017 at 11:06

  Op jezelf wonen is echt super leerzaam. Fijne momentjes heb je opgeschreven.

 • Reply
  Sandra
  5 juli 2017 at 12:10

  Jaaaa Lidl broodjes! Daar trakteer ik mezelf elke dag op, haha. :’) Zo lekker en het kost inderdaad helemaal niks. Je hebt echt fijne momenten opgeschreven. Zo fijn dat je je goed voelt in je huisje! Vind dat schilderij van je oma wel heel speciaal. Daar heb je maar geluk mee dat hij bij jou mag hangen! :D

  • Reply
   admin
   5 juli 2017 at 13:51

   Ja daar ben ik echt heel dankbaar voor!

Leave a Reply

Menu Title