Even er tussenuit

We hebben soms allemaal behoefte om er even tussenuit te gaan. Eventjes weg van de stress en het hier en nu. Maar hoe je dat met een drukke baan en al die verantwoordelijkheden die zich maar opstapelen? We kunnen niet zomaar alles oppakken en vertrekken. Toch zijn er manieren om er lekker eventjes tussenuit te gaan en toch dat ontspannen vakantie gevoel te hebben. 

Buiten een boek lezen

Boeken lezen is echt iets wat ik vooral op vakantie doe. Dan lig ik in de tuin of op het strand lekker een boekje te lezen. Vroeger hadden ik en mijn moeder een boekentas met alle boeken die we die vakantie wilden gaan lezen. Nu hoef je niet de hele bieb te plunderen, maar ga eens lekker buiten zitten met een boek. Neem je boek mee naar het park, zwembad, strand of gewoon in je tuin of op je vensterbank zoals ik. Doe je zonnebril op en dan heb je toch nog een beetje het gevoel alsof je er even tussenuit bent.

4 minute vacation

Dit is iets wat een vriendin me liet zien. In dit filmpje nemen ze je als het ware mee op vakantie. Aan de ene kant krijg ik er enorme reisdrang van, maar het is ook wel ontspannend om te zien. Zo kun je toch een klein beetje mee op vakantie, ondanks dat het misschien wel heel hard regent buiten.

Ga een dagje iets voor jezelf doen

Geef jezelf eens een dagje vrij en ga doen wat jij wilt. Je kunt een andere stad bezoeken, maar ook gaan lunchen bij je favoriete eetcafé. Ga dansen met je vriendinnen of sla eten in om eindelijk dat ene recept te maken. Doe de dingen die je normaal gesproken ook op vakantie doet. Dus vooral niet te veel op je telefoon zitten. Geniet van de mensen die je om je heen hebt en neem ook echt een dagje vrij. Geen to do lijstjes, geen uren achter je laptop, alleen genieten.

Even niets moeten

We moeten vaak zo veel van onszelf. Echt nodig is het niet, want waarom zouden we in het dagelijkse leven zo streng voor onszelf zijn? Op vakantie hoeven we ook niets, waarom nu wel? Stel prioriteiten en doe gewoon eens eventjes niets. Lig op bed, luister muziek of staar lekker naar buiten. We hoeven niet altijd bezig te zijn. Ik voel me dan altijd meteen heel lui, maar eigenlijk neem ik alleen maar even de tijd om naar mijn lichaam te luisteren en stil te staan bij hoe ik me voel. Dat is eigenlijk veel belangrijker!

Blader door je foto’s

Pak je plakboek erbij of je laptop. Kijk oude foto’s terug of maak eventueel een travel journal. Zo ben je toch in die vrolijke vakantie sfeer. Misschien doe je wel inspiratie op voor een nieuwe vakantie! Ik vind het altijd heel leuk om foto’s terug te kijken en herinneringen op te halen. Zeker als ik dit met familie of vrienden doe. Zo houd je dat gelukkige gevoel toch een beetje vast.

Ga de zon in!

Soms sluit ik me echt op als het lekker weer is. Ik moet nog zo veel doen! Gelukkig kun je je schoolwerk ook mee naar buiten nemen. Laatst ben ik in het park gaan zitten met mijn laptop en ik werkte super productief. Ook had ik een salade gemaakt en at ik deze bij het water op. Er waren meerdere mensen dus zo was ik niet alleen. Ik was er maar een uurtje, maar ik lag lekker in de zon in mijn bikini. Even een break van die dagelijkse sleur.

Try something new

En daarmee kom ik op het laatste punt. Doorbreek die sleur. Doe eens een andere groepsles, fiets op een andere manier naar huis, vind een nieuwe playlist en trek een jurkje aan. Je hoeft niet ver weg te gaan om nieuwe dingen te proberen. Als je nu echt panisch bent dat je planning in de knoop komt, plan het dan gewoon in. Tijd voor jezelf en spontaniteit. Je kunt dit zelfs met een vriendin doen. Maar kom uit die comfort zone want je zult jezelf nog eens verrassen!

Zo. Nu hebben we weer kersverse inspiratie om een mini break te houden. Doe de dingen die je gelukkig maken en dan voelt het vanzelf als vakantie!

Liefs,
Eline

Photo

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Donna
  14 juni 2017 at 13:22

  Bedankt voor de tips! Ik had nog nooit van die filmpjes gehoord. Super leuk idee!

 • Reply
  Anna Maria
  14 juni 2017 at 18:00

  Oh ik ken die filmpjes niet maar erg leuk, ik krijg altijd al beetje vakantie gevoel bij een simpele wandeling of gewoon uurtje op mijn volkstuintje. Vooral omdat ik dan niets moet en de tijd zo voorbij vliegt.

Leave a Reply

Menu Title