Een relax avondje

We zeggen het vaak genoeg tegen onszelf. Vanavond is de avond echt van mij. Ik ga dingen doen die ik leuk vind. En uiteindelijk zit je alsnog achter je laptop met je telefoon op je schoot, je vrienden te appen en nemen ze je mee in het drama van hun leven. Echt ontspannen? Niet echt. Ik geef je mijn tip om een echt relax avondje te houden, zodat je helemaal zen naar bed gaat. 

Weg met die telefoon

Een van mijn grootste stressfactoren is mijn telefoon. En dan niet specifiek mijn telefoon, maar wel al die appjes over school. Shit, ik moet nu ook nog dit en dat doen, voor overmorgen. Niet echt stressverlagend of wel? Leg hem eventjes weg, of probeer in ieder geval wat minder op te kijken. Als je hem uit het zicht legt, scheelt dat vaak al heel veel. Als ik op bed lig, leg ik hem vaak net onder mijn kussen. Zo ben ik minder geneigd om er op te kijken en scheelt dat je een hoop drama.

Neem een bad

Een van de meest relaxte dingen om te doen, vind ik in badderen. En dan niet voor een kwartier, maar dus echt lekker lang dobberen in bad tot je gerimpeld bent. Ik heb de ideale setup gevonden. Ik steek kaarsjes aan en die zet ik in de hoek van het bad. Naast het bad staat de wasmand waar ik soms mijn laptop op zet om serie te kijken of waar ik thee en iets lekkers op zet. Vaak neem ik ook nog een boek mee, omdat ik soms geen spannende serie wil kijken, maar echt wil ontspannen. Dan zet ik nog een muziekje op, mijn telefoon ligt dan weer op de wasmand. Ideaal! Dan hoef ik alleen nog maar een heerlijke bruisbal of badolie in mijn bad te doen en mijn relax avondje kan beginnen. Als je er dan uitkomt ben je helemaal warm en ontspannen, klaar om naar bed te gaan.

Lees een boek

Een serie op mijn laptop vind ik fijn, maar vaak ben ik dan nog niet helemaal ontspannen of het eindigt in een Homeland marathon, waarbij mijn hart alsnog als een razende klopt omdat het zo spannend is. Als ik een boek lees, kom ik echt tot rust. Vaak lees ik dan een simpele roman, omdat dat lekker vlot leest. Vaak steek ik kaarsjes aan en zet ik een relaxt muziekje op. Kaarsjes hebben iets ontspannend, het maakt alles zo veel gezelliger!

Verwen jezelf

Neem een lekker chocolaatje, luister je favoriete muziek of doe een maskertje op. Ook jij verdient het om verwent te worden. En wie kan dat nou beter doen dan jijzelf. Je weet zelf heel goed wat je wel/niet fijn vindt. In het begin vond ik het heel raar om aandacht aan mezelf te besteden, maar nu is het juist een van mijn favoriete momenten van de week. Het is een momentje waarop ik helemaal oplaad en er weer tegenaan kan de volgende dag!

Dit soort avondjes doe ik eigenlijk nog niet vaak genoeg, maar het is zo belangrijk om aandacht aan jezelf te besteden. Hoe kun je er voor andere mensen zijn, als je er niet voor jezelf bent? Dus koop die veel te dure bruisbal, haal iets lekkers in huis en maak er jouw relax avondje van.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Loïs' Blog
  11 januari 2017 at 14:38

  Ja dit doe ik ook regelmatig! heel fijn

 • Reply
  Anne - Ditisanne.nl
  11 januari 2017 at 15:07

  Erg leuk! Ik doe het ook af en toe en vooral de voorpret voor zo’n avondje is al zo fijn!

  Alleen had ik de laatste keer het badwater te heet gemaakt dus een flinke hitteslag…dat was wel een afknapper :-(
  Niet te heet badderen dus en ook blijven drinken! Dan is het echt een hele relaxte avond!

 • Reply
  Marsha
  11 januari 2017 at 20:15

  Handige tips! Mijn telefoon geeft mij soms ook stress. En had ik nog maar een bad!

 • Reply
  Linda
  14 januari 2017 at 10:57

  Ja zo fijn! Ik probeer ook vaker mijn laptop weg te doen en een boek te lezen, daar word ik inderdaad veel rustiger van!

Leave a Reply

Menu Title