Easy mindful

Een beetje rust creëren in ons dagelijks leven lijkt heel makkelijk, maar om een of andere reden wil het me toch niet lukken. Toch probeer ik een paar momentjes per dag voor mezelf pakken om even tijd voor mezelf te nemen. Maar hoe doe je dat dan, easy mindful zijn?

Breathe

Je ademhaling is alles als het aan komt op ontspanning. Ik zoek vaak een rustig plekje om te zitten. Dit kan je bed zijn of een bankje. Ga zitten zoals jij prettig vind. Ik kan namelijk helemaal niet lekker in kleermakerszit zitten, vreselijk. Als ik een plekje heb gevonden, probeer ik me te focussen op mezelf en mijn ademhaling. Eerst alleen maar luisteren. Op, neer, in, uit. Ik merk meestal vanzelf dat ik me al wat rustiger voel.

Als ik me een beetje ontspannen voel, probeer ik rustiger te gaan ademen. Ik ben geïnspireerd geraakt door dit artikel. Ik probeer dan dieper in en uit te ademen. Als je ademhaling rustig is, kun je je ook niet super gestrest voelen. Voor mij helpt dit echt. Een momentje besteden aan hoe je lichaam voelt en tot rust komen door naar je lichaam te luisteren. Alleen jij en je ademhaling. Nu nog proberen om niet te veel te piekeren als je dit doet.

Naar buiten

Natuur geeft mij rust, ik voel me er thuis. Een dag binnen zitten is oke, maar daarna begin ik me onrustig te voelen en wil ik toch echt naar buiten. Ik maak graag een wandeling in het park of in het bos. De bladeren zijn rond deze tijd heel erg mooi en de geur als het geregend heeft is echt heerlijk. Zo fris en schoon!

Kijk om je heen, want zie je allemaal? Probeer die eindeloze gedachtestroom een beetje tot rust te brengen. Geniet van de spelende kinderen of de eenden in de vijver. Schijnt de zon mooi door de bomen of waait de wind door je haar? Geniet van de dingen die om je heen gebeuren. Tijdens het wandelen kan ik mijn hoofd tot rust brengen. Doordat mijn hoofd wat leger is, krijg ik vaak nieuwe inspiratie voor school of voor mijn blog. Zo creëer je een beetje ruimte voor andere dingen dan je gepieker.

Positiviteit

Ik merk dat ik zeker in de herfst een positief dipje heb. Het ziet er allemaal wat somberder uit en ik vind het lastiger om positief te blijven. Dankbaarheid vind ik heel belangrijk en daarom maak ik iedere dag een lijstje met dingen waar ik die dag dankbaar of blij van werd. Zo ontstaat er een positief dagboek met allemaal mooie herinneringen.

Als ik niet zo lekker in mijn vel zit, probeer ik ook de dingen te doen waar ik me prettig bij voel. Even wat muziek luisteren of afspreken met vriendinnen. Zo kom je uit je negatieve sleur en ziet alles er vaak al veel beter uit. Je zal toch jezelf gelukkig moeten maken, dat gaan anderen niet voor je doen. Neem kleine stapjes en probeer zo een beetje lief te zijn voor jezelf. Probeer dan in het nu te zijn. Niet piekeren over de zorgen, maar geniet van het moment. Vaak merk ik dan dat ik me veel rustiger voel en dat ik me veel vrolijker voel. Momentjes voor jezelf zijn echt de alles beste!

Probeer vooral rust te nemen en te luisteren naar je lichaam. Als je je goed voelt, ben je vaak veel rustiger in je hoofd. Het piekeren mag er zijn, maar probeer een momentje voor jezelf te pakken. Hopelijk zijn jullie met mijn tips en verhalen een beetje meer easy mindful.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Sandra
  27 oktober 2016 at 12:40

  Lekker naar buiten, opzoek gaan naar kleine mooie dingen, wandelen, bewust om je heen kijken en dingen ervaren en op je adehaling letten zijn dingen die mij heel goed helpen! Het is soms even een zoektocht naar wat wel en niet helpt om rust te creëren, maar die zoektocht is het zeker waard. :)

  • Reply
   admin
   27 oktober 2016 at 14:43

   Ja, het helpt enorm als je van jezelf weet waar je rustig van word!

 • Reply
  Saskia
  27 oktober 2016 at 21:09

  Oh ja. Natuur geeft mij ook zoveel rust<3

 • Reply
  Marlotte
  28 oktober 2016 at 11:59

  Goede tips! Als ik echt even rustig wil worden, ga ik ook vaak even de natuur in. Helpt áltijd!

 • Reply
  oats enzo
  30 oktober 2016 at 09:48

  Vooral het piekeren mag er zijn is een super goede tip!
  Als je je er tegen gaat verzetten is het alleen maar moeilijker om er vanaf te komen.
  En al je gedachtes op schrijven helpt mij altijd heel erg!

  Super leuk dat je hier aandacht aan besteed op je blog.

  Liefs Oats enzo

Leave a Reply

Menu Title