Dagje wellness: Thermen Bussloo

Ontspanning, we hebben het allemaal nodig. Laatst plande ik echt een hele dag voor mezelf om helemaal tot rust te komen, want ik namelijk een dagje naar de sauna. En niet zomaar een sauna, ik ging naar Thermen Bussloo. Ik was pas een keer eerder naar de spa geweest, dus ik was heel benieuwd hoe het hier zou zijn. Vandaag lees je al mijn ervaringen met dat naakt en pure ontspanning. 

Thermen Bussloo is al 3 jaar het beste wellness resort van Nederland. Dat zette wel bepaalde verwachtingen. Het was helaas wel een mega eind reizen met het openbaar vervoer. We hebben er op de heenweg wel 3 uur opgedaan en op de terugweg helaas 3.5 uur, omdat de trein net voor ons weg reed. Gelukkig was de dag zelf wel heel erg geslaagd.

Thermen bussloo

Je komt binnen in een grote ruimte, waar ze je reservering checken en dan krijg je je sleutel voor de kluisjes. Alles straalt luxe uit. Er is een ruim aanbod aan sauna’s, baden, opgietingen en behandelingen. Zowel binnen als buiten is er genoeg te zien en je bent er zeker een dag aan kwijt. De afwerking is erg mooi en voelt luxe aan.

De eerste vijf minuten zijn een beetje onwennig. Al dat naakt! Maar zodra je eenmaal in de sauna zit, is dat onwennige gevoel weg en maakt dat plaats voor pure ontspanning. Zelf vind ik de sauna rond de 80 graden het lekkerst. Er was een ruime keuze wat erg prettig was. Ook viel het mee met de drukte. De sauna’s zijn ruim, dus je hoeft niet bang te zijn dat je tegen elkaar geplakt zit.

En dan heb ik het nog niet gehad over het eten! Ja het is best prijzig, maar zo vaak ga je niet naar de sauna. Trakteer jezelf dan ook op iets lekkers en geniet er dan ook extra van. Ik deelde een heerlijke salade met gamba’s, want je bord is echt mega. Je zit er ook echt flink vol van, dus je hoeft zeker geen honger te lijden tijdens je sauna bezoek. Het zag er allemaal zo lekker uit, net als de taartjes die ze in de vitrine hadden staan. Carrot cake, chocolade taartjes en cheecake. Hmmm, het liefst had ik ze allemaal geproefd!

Thermen Bussloo

Een van de fijnste dingen vond ik het scrubben. Ik word dan echt mega zacht! Ik heb best veel last van bultjes op mijn bovenarm, maar die waren nu voor heel even weg. Ik voelde me zo lekker, zeker toen ik ’s avonds in bed dook. Helemaal zacht en ontspannen. Ook ben ik fan van de kruidenbaden en natuurlijk de bubbelbaden. Het blijft zo ontzettend chill, tot je eruit moet.

Het beste moment was eigenlijk in de rustruimte. We wilden nog een gezichtsbehandeling doen, maar we laten zo ontzettend lekker onder ons dekentje. Er stond een rustgevend muziekje op en je was al helemaal zen van de sauna. We waren allebei in slaap gevallen, haha. Als je dan later wakker word, voel je je echt zo veilig en relaxt. Oh man dit was zo goed! Ik had de andere mensen om ons heen niet eens weg horen gaan. Het lag echt heerlijk.

Een klein nadeel vond ik wel dat er niet overal klokken hingen, zodat je soms de opgieting miste. Ook was er geen conditioner bij de douches, zodat ik mijn haren niet zo goed uit de klit kreeg. De reis met het openbaar vervoer is best tricky, maar dat hadden we er voor deze keer wel voor over. Vooral op de terugweg wil je dan het liefst je eigen bed in. Ze hebben veel acties, waardoor het voor ons studenten toch nog betaalbaar wordt om een dagje wellness bij Thermen Bussloo te plannen.

Ik vind het echt een aanrader, want je hebt een hele dag vol met rust. Je neemt echt pauze. Geen telefoons, geen geruzie, alleen pure ontspanning. Het personeel is ontzettend vriendelijk en het aanbod is erg groot. Zodra je eenmaal in je badjas rondloopt is het naakte helemaal niet erg. Je ziet juist dat iedereen mooi is op zijn eigen manier en dat het beeld in de media maar vertekend is. Je ziet echte lichamen, gewoon puur en natuur. Geniet ervan!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Nienke
    15 maart 2017 at 18:34

    Ik was laatst bij Thermen Soesterberg waar ze kennelijk nog druk aan het verbouwen waren. Maar alles was zo schoon en stofvrij dat ik het eigenlijk niet doorhad. Bij Soesterberg hadden ze trouwens wel conditioner, douchegel en shampoo. ;) Wellness is heerlijk en fijn om tot rust te komen.

Leave a Reply

Menu Title