Creëer direct meer geluk

We willen allemaal wel een gelukkiger leven. Maar hoe vind je het geluk? Je kunt niet eeuwig op vakantie gaan of altijd maar nieuwe kleding kopen. Hoe kun je dat geluk direct creëren zonder allerlei gekke dingen te doen? Ze zeggen wel dat geluk hem in de kleine dingen zit, maar waar begin je dan? Ik deel mijn tips om direct meer geluk te creëren. 

Doe eens een dansje

Iets wat mij echt gelukkig maakt is muziek. En dan het liefst muziek waar ik lekker op kan dansen als ik mijn ontbijtje aan het maken ben of als ik moet gaan afwassen. Dans lekker door je kamer heen en zet je gedachtes op nul. Denk er niet over na hoe je eruit ziet of dat je jezelf voor gek zet. Beweeg gewoon, beweeg met je hele lichaam!

Glimlach

Ook al voel je je misschien niet zo gelukkig, glimlach eens naar jezelf. Lach als je in de spiegel kijkt of jezelf ziet in een weerspiegeling. Durf te lachen naar jezelf. Je houdt je hersenen eigenlijk een beetje voor de gek, want door te lachen ga je je echt beter voelen. Je geeft een seintje af naar je hersenen dat je happy bent. Dus glimlach naar die vrouw in de supermarkt, die leuke jongen die voorbij loopt of als je weer eens een binnenpretje hebt. Lachen is gezond!

Complimentjes geven aan jezelf

Iets wat we veel te weinig doen. We zeggen altijd wat we niet mooi vinden aan onszelf, maar zeg eens wat je wel mooi vindt. Ik vind mijn benen soms niet zo mooi, maar ik heb wel een hele mooie taille. Het heeft helemaal geen zin om op het negatieve te focussen. Daar ga ik me niet beter door voelen. Terwijl als ik me complimentjes geef over mijn lach, taille, of schouders ik me en stuk beter zal voelen. Dit is niet gemakkelijk, maar hoe vaker je het doet, hoe beter je je zult voelen.

Het leven is gelukkig veel meer dan je uiterlijk. Vergeet jezelf zeker geen compliment te geven als je iets nieuws hebt uitgeprobeerd, lekker hebt gekookt of gewoon een zware dag bent doorgekomen. Je hebt het wel mooi gedaan! Cijfer jezelf niet weg met bescheidenheid, maar ben trots op jezelf. Jij mag er ook zijn!

Lieve berichtjes bewaren

Soms krijg je echt van die lieve berichtjes. Een vriendin die iets liefs over je zegt of gewoon een fijn berichtje. Iets wat meteen een glimlach op je gezicht tovert. Maak er een screenshot van en lees deze terug als je je even niet zo goed voelt. Dit geeft me dan zo veel energie. Het laat zien dat je niet alleen bent en dat anderen om je geven. Wie wordt daar nu niet blij van? Het hoeven niet perse berichtjes te zijn. Je kunt ook gekke foto’s bewaren of de leukste GIF’jes. Zo kun je altijd een lach op je gezicht toveren.

Andere kleine dingen die je kunt doen:

– Knuffelen met een knuffel of iemand die zich aanbiedt als vrijwilliger, haha.
– Bel je beste vriendin op.
– Trek je gekste en vrolijkste sokken aan.
– Zoek op kattenvideo’s op YouTube.
– Hang slingers op.
– Ga naar het park en kijk naar alle kleine eendjes.
– Trakteer jezelf op een ijsje

Een gelukkiger leven draait niet om meer geld of andere wensen die in de toekomst liggen. Je hebt alleen maar dit moment en daar moet je volop van genieten. Dromen en ambities hebben mag, maar vergeet niet te genieten in het nu. Dit moment krijg je nooit meer terug. Kies ervoor om er volop van te genieten!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Ayla
  29 mei 2017 at 07:50

  Leuke tips Eline! Vorige week kwam ik voor het eerst op mijn nieuwe werk en toen hadden ze slingers opgehangen voor me! Het voelde meteen zoveel specialer en leuker! Dus die slingertip: top!

 • Reply
  evelien
  29 mei 2017 at 08:47

  Wat een leuke tips! Die van de berichtjes opslaan doe ik ook altijd, zo leuk om terug te lezen! Je kan zelfs berichtjes met een sterretje opslaan in whatsapp, dan heb je ze allemaal bij elkaar. <3
  Liefs,
  Evelien

  • Reply
   admin
   29 mei 2017 at 10:36

   Oh dat is een goede tip! Ik wist niet dat dat kon op Whatsapp. Dat ga ik proberen

 • Reply
  Eva
  30 mei 2017 at 13:19

  Super handig artikel! :)
  Ik ga het zelf maar eens proberen

  Eva

 • Reply
  Roos
  30 mei 2017 at 13:48

  Hele leuke tips dit! :) X

Leave a Reply

Menu Title