Beginnen met meditatie

yoga en mediteer appsEen poosje geleden kreeg ik het advies om meditatie een kans te geven. Ik wist niet zo goed hoe ik moest beginnen, dus probeerde ik het met een app. Iemand die me er door heen zou praten, maar er was een hoop keus. Vandaag deel ik mijn favorieten die mij erg geholpen hebben en hoe je het beste kunt beginnen met mediteren. 

Om te beginnen is het denk ik het aller belangrijkst om niet te denken dat het heel zweverig is. Sommige dingen vind ik nog steeds heel zweverig, maar er zijn meerdere mogelijkheden. Je moet gewoon even kijken wat het beste bij je past. Sta open voor nieuwe dingen en het zal de eerste keer niet meteen lukken. Het lukt mij nu nog steeds niet om het helemaal stil te krijgen, maar het gaat al wel een beetje beter dan in het begin.

Stop, breath and think
Dit is de eerste app die ik fijn vond, maar hij is wel in het Engels. Hij is ook niet heel uitgebreid, want voor sommige meditaties moet je extra betalen. Jammer, maar de meditaties die er op staan vind ik erg fijn en je kunt voor stickers sparen. Dat geeft mij dan weer een extra motivatie. Het is een vrouwenstem die je vertelt waar je op moet letten. Zo heb je Joy en Graditude. Het gaat niet alleen maar om jou, maar ook om blij te zijn voor anderen. We geven soms snel een oordeel, maar zo realiseer je je maar weer dat anderen mensen ook blij mogen zijn.
Een fijne app, maar niet mega uitgebreid en in het Engels.

VGZ Mindfulness
Deze app kreeg ik als tip van mijn psycholoog. Er staan niet alleen maar meditatie oefeningen op, maar ook mindfulness (zoals de naam al zegt). Het aanbod is erg groot en zo zit er voor iedereen iets tussen. Sommige vind ik echt heel zweverig en is dus helemaal niets voor mij. Er zitten ook fijne ademhalingsoefeningen tussen en die vind ik dan wel weer heel fijn om te gebruiken. Deze is dan ook gewoon in het Nederlands en de oefeningen worden gegeven door een man. Er is veel keus in lengtes en soorten ‘meditatie’. Ik vind het erg fijn, en je hoeft geen account aan te maken dus je gegevens worden verder niet gebruikt en je hebt geen internet nodig om te mediteren!

Je moet het vooral niet te zwaar oppakken. Je gaat gewoon lekker zitten en een poosje naar je ademhaling luisteren. Hoe voel ik me? Probeer mijn gedachtes en gepieker aan de kant te zetten en gewoon even rustig zitten of liggen. Het geeft mij een momentje van rust dat ik elke dag even probeer in te plannen.

Tips:
– Pak het niet te zwaar op.
– Zorg dat je gemakkelijk ligt of zit.
– Schaam je er niet voor, het is gewoon een momentje voor jezelf.
– De ene keer zal beter gaan dan de ander, wees niet te streng voor jezelf.

Ik vind het erg fijn om elke dag heel eventjes een momentje van rust te hebben. Gewoon vijf minuutjes ontspannen is al genoeg. Allebei de apps zijn gratis en je kunt het eigenlijk overal doen. Ik merk dat het me iets meer rust geeft in het dagelijkse leven en dat ik ietsje beter kan omgaan met stress. Hoe kijken jullie naar meditatie?

Liefs,

Eline

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Nadine
  24 augustus 2015 at 13:07

  Wow! Dit klinkt echt tof .. Zelf ben ik echt een stresschinees en dan ben ik druk met het studeren voor mijn tentamens en komt het voor mn gevoel niet goed dan neem ik altijd een rust momentje met een ‘soort van’ meditatie. Een vriend van mij had me eens zo’n trucje geleerd.. Ik ga deze apps eens downloaden. Ben benieuwd!

  Het is tegenwoordig ook super belangrijk om eens stil te staan en even een momentje voor jezelf te nemen.. Met die social media en drukte vergeet je dat te snel :(

  • Reply
   admin
   24 augustus 2015 at 13:43

   Ja. Gewoon even een momentje voor jezelf nemen

 • Reply
  Manon
  24 augustus 2015 at 19:11

  Ik probeer echt stil te staan en rustmomenten te nemen en het lijkt me leuk om eens een app uit te proberen. Vooral die tweede spreekt me aan! Bedankt voor de tip :)

Leave a Reply

Menu Title