8 manieren om je hoofd leeg te maken

Je hoofd zit propvol met gedachtes, gepieker, muziek, lijstjes en dingen die je allemaal nog moet doen vandaag. Even je hoofd leegmaken is dan erg prettig. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe doe je dat nou eigenlijk? Bij mij zijn er bijna altijd gedachtes, maar toch lukt het me soms. Dit zijn 8 manieren om je hoofd leeg te maken en om tegelijkertijd wat tijd voor jezelf in te plannen en om  lekker te ontspannen. 

Wandelen is iets wat mij altijd enorm helpt om te ontspannen. Ik heb meteen wat beweging te pakken en dat is altijd mooi meegenomen. In de zomer loop ik meestal lekker door het park en dan kan ik echt even ontspannen. Als je even geen inspiratie hebt, helpt wandelen vaak ook goed. Je komt even tot jezelf en de natuur.

Op bed liggen klinkt misschien heel simpel, maar als je moe bent of je hebt een lange dag achter de rug, dan is even op bed liggen niet verkeerd. Heel soms val ik dan in slaap, maar dan ben ik wel tot rust gekomen. Ik richt me op mijn ademhaling en ontspan mijn lichaam. Dan wordt mijn hoofd vanzelf rustig en leeg.

Muziek luisteren vind ik ook altijd erg prettig om te doen. Het hangt een beetje van de stemming af waarin ik ben, wat voor muziek ik luister. Als ik echt mijn hoofd wil leegmaken luister ik mijn favoriete muziek of een relaxte playlist. Met mijn koptelefoon op sluit ik mezelf even af van de buitenwereld en kan ik even helemaal nergens anders aan denken, behalve de muziek.

Sporten is echt een van de beste oplossingen ever om je hoofd leeg te maken. Tijdens de zumba kan ik echt een uur hard sporten zonder ergens aan te denken. Harde muziek op en dansen maar. Met hardlopen is het heel afwisselend. Soms kan ik echt al mijn frustratie eruit rennen, maar soms blijf ik maar piekeren en piekeren. Meestal loop ik dan ook helemaal niet lekker, maar dan is mijn hoofd meestal wel ietsje leger dan toen ik begon.

Praten met mensen die je begrijpen kan ook enorm opluchten. Soms werkt het ook om met iemand te praten die er helemaal buiten staat. Even alles eruit gooien en dan weer doorgaan. Andere mensen hebben soms een hele andere kijk op jouw problemen of gebeurtenissen en geven je een nieuw inzicht. Door erover te praten blijf je ook niet in je problemen hangen en kun je misschien makkelijker dingen loslaten.

Opschrijven, als je niet zo’n prater bent. Ik heb een boekje waar ik al mijn pieker gedachtes opschrijf. Dan kan ik het ook weer wegstoppen en dan is het voor mij ook klaar. Niemand oordeelt, maar jij kan toch je verhaal kwijt en alle gedachtes waar je mee zit. Soms werkt het ook om lijstjes te maken of om voor/nadelen op te schrijven. Het helpt mij om keuzes te maken en alles van me af te schrijven.

Spelletjes spelen helpt mij wel eens om even mijn gedachtes ergens anders heen te verplaatsen. Het competitieve element helpt hier natuurlijk ook bij. Je kunt je niet op al die duizenden dingen focussen als je perse wilt winnen. Speel met vrienden of familie en je zal een gezellig avondje tegemoet gaan. Laat die gedachtes met rust, maak je hoofd leeg en richt je op de gezelligheid en je wilt natuurlijk winnen!

Accepteer dat je af en toe gewoon twintig duizend gedachtes hebt. Het helpt misschien niet om je hoofd leeg te maken, maar wel om wat rust te scheppen. Piekeren is heel normaal en we zitten er allemaal wel eens doorheen. Als je dit accepteert is het misschien al een heel klein beetje minder frustrerend. Wees een beetje lief voor jezelf!

Dit zijn mijn 8 tips die ik gebruik om mijn hoofd leeg te maken en om wat rust te creëren in mijn soms te chaotische leventje. Hopelijk hebben jullie er wat aan in deze drukke periodes.

Liefs,
Eline

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Sandra
  31 maart 2016 at 08:04

  Wandelen, sporten, praten en opschrijven zijn echt mijn hulpmiddelen! Oftewel: ontsplanning. Fijn blogje met goede tips!

 • Reply
  Stacy
  31 maart 2016 at 09:13

  Hele goede tips! Ik ontspan me vaak door muziek te luisteren of een film te kijken. Ook vind ik wandelen erg fijn!

 • Reply
  DisneyChicks.nl
  31 maart 2016 at 15:46

  Wat een hoop goede tips! Muziek luisteren is dan altijd fijn. Wat mij ook goed helpt is om zo’n kleurboek voor volwassenen erbij te pakken tijdens een muziekje! :)

  • Reply
   admin
   31 maart 2016 at 15:50

   Ja die zijn ook echt super fijn! Lekker kleuren

 • Reply
  Sabine
  31 maart 2016 at 16:37

  Goede tips! In bed liggen maakt soms dat ik juist meer ga piekeren. Wandelen, sporten, muziek luisteren, praten en opschrijven zijn echt ideaal!!

 • Reply
  Dina
  31 maart 2016 at 19:09

  Jaaa goede tips! Het beste werkt voor mij om even naar buiten te gaan. Maar goed, naar buiten gaan lijkt voor mij echt een medicijn voor alles te zijn.

 • Reply
  Sonja
  2 april 2016 at 10:54

  Wat een fijne tips! Even naar buiten gaan werkt bij mij ook altijd heel goed, net zoals op bed liggen en muziek luisteren. Soms merk je echt dat dat heel moeilijk is hè, niks doen? En dat zijn dan juist de momenten dat je ’t het hardste nodig hebt. Echt leuk om te lezen:)

 • Reply
  Week report #18 - Streets Ahead
  13 april 2016 at 05:06

  […] Dipje? Probeer één van deze 8 manieren om je hoofd even leeg te […]

Leave a Reply

Menu Title