5x Sporten maakt gelukkig

15 maart 2018 - 4 reacties

Als er iets is wat mijn helpt om mijn stressniveau naar beneden te brengen is het wel sporten. Vroeger had ik echt een hekel aan sporten. Ik was er niet goed in en vond het niet leuk. Nu kan ik het niet meer wegdenken. Soms vervloek ik me tijdens een workout of moet ik mezelf echt de deur uit schoppen. Toch voelt het altijd super goed als ik dan toch gegaan ben. Sporten maakt gelukkig!

Gelukshormonen

Tijdens en na het sporten maakt je lichaam endorfine en serotonine aan. Dit is een gelukshormoon waardoor je humeur wordt verbeterd. Ook helpt sporten tegen angstige en depressieve gevoelens. Je voelt je er mentaal een stuk beter door en wie wil dat nu niet? Soms moet je even flink doorzetten, maar als je dan gegaan bent voelt het altijd zo goed. Alleen al door die workout te knallen, voel je je al beter.

Meer energie

Doordat je meer gaat sporten, zet je je lichaam lekker aan het werk. Dit is op een bepaalde manier vermoeiend maar uiteindelijk zal het je meer gaan opleveren. Je wordt sterker en zal minder moeite hebben met de dagelijkse activiteiten. Trap lopen of een sprintje naar de bus? Makkie!

Doorzettingsvermogen

Doordat je blijft doorzetten en volhouden creëer je flink wat doorzettingsvermogen. Als je iedere week je hardloopschoenen aan kunt trekken, kun je vast nog veel meer. Je begint misschien wel resultaten te zien en dat stimuleert je alleen maar meer. Het doorzettingsvermogen en motivatie gaat vaak nog veel verder alleen maar sporten. Je wilt niet alleen maar slecht voedsel eten of gaat eerder naar bed. Uiteindelijk zet je door met keuzes maken die goed zijn voor jou!

Ontspannen

Voor mij is sporten echt een uitlaatklep. Als ik regelmatig sport voel ik me veel rustiger. Zo kan ik me tijdens een lekker rondje hardlopen echt heel zen voelen. Soms ga ik naar een danslesje en dan kan ik ook echt plezier hebben in het bewegen. Lekker springen en draaien. Het voelt allemaal heerlijk! De zorgen die ik meenam naar de sportschool voelen daarna altijd een stukje kleiner. Lang leve dat gelukshormoon.

Zelfvertrouwen

Doordat je blijft doorzetten en jezelf uitdaagt zal je zelfvertrouwen vergroten. Jij bent degene die veranderingen aanbrengt in je leven. Jij zorgt ervoor dat je aan je lichaam werkt. Sinds ik krachttraining doe voel ik me echt badass. Ik zie mezelf die oefeningen voor de spiegel doen en af en toe zie ik eens een bicep tevoorschijn komen. Dan ben ik echt super trots op mezelf. Dat doe ik dan maar even!

Zo, dit waren 5 redenen waarom sporten iedereen gelukkig maakt. Het gaat er niet om hoeveel je sport, maar kies iets wat bij je past! Ik schreef ook een artikel over hoe je het nu kunt volhouden als je eenmaal lekker bezig bent. Samen zijn we goed bezig!

Liefs,
Eline

Vorige post Volgende post

Misschien vind je dit ook leuk

4 reacties

 • Reageren R.Thijssens Oosterbosvh 15 maart 2018

  Goed bezig Eline!!
  Knap van jou!!💛

 • Reageren evelien 15 maart 2018

  Ik moet mezelf ook altijd wel naar de sportschool slepen maar daarna heb je echt een instant happy gevoel.
  Geeft je gelijk een goede boost!
  Liefs,
  Evelien

 • Reageren Anne - Ditisanne.nl 15 maart 2018

  Oef, je hebt helemaal gelijk! Maar ik merk dat sporten er de laatste paar maanden erg bij inschoot; een pittige baan vraagt net iets teveel energie om ’s avonds nog te gaan sporten. Maar de goede voornemens zijn er absoluut! :-)

 • Reageren Sam - singlereadytomingleblog 18 maart 2018

  Ik kruip twee keer per week op mijn hometrainer, haha. Ik moet me echt op dat ding slepen, maar achteraf ben ik toch wel altijd blij! Heb ik vooral ook heel erg met zwemmen, da’s altijd zo’n leuk gevoel daarna :)

 • Laat een reactie achter

  Menu Title