3 maanden vegetariër

3 maanden geleden maakte ik de keuze om vegetariër te worden. Geen vlees meer, maar juist heel veel groentes en gezonde voeding. Na een maand konden jullie al mijn eerste update lezen en nu is het tijd voor mijn tweede. Houd ik het nog steeds vol of eet ik inmiddels weer vlees?

Waarom geen vlees?

Je kon het in mijn vorige blogpost ook al lezen, maar ik ben dus vegetariër geworden, omdat ik me er beter door voel. Inmiddels heb ik me verdiept in de achtergrond van de vleesindustrie. Ik heb verschillende documentaires gezien en die versterken mijn gevoel alleen maar. Veel mensen reageren nog steeds verbaasd, maar in mijn omgeving heeft iedereen het geaccepteerd en zien ze in dat het geen fase is. Ik geloof in wat ik doe en ik heb inmiddels heel veel lekkere recepten ontdekt. De behoefte naar vlees is er niet, maar heel soms neem ik een kipnugget als we bij de McDonalds zijn. Ik ontzeg me niets. Mocht ik bij vriendinnen spontaan mee-eten, ga ik niet moeilijk doen. Heel af en toe eet ik vis, maar het liefst puur natuur.

Hoe voel ik me?

Ik sta nog steeds 100% achter de keuze die ik toen gemaakt heb. In het begin kreeg ik veel negatieve reacties, maar ik sta volledig achter mijn keuze. Anderen horen dit maar te accepteren, het zegt meer over hun dan over mij. Ik kan het niet zo goed uitleggen, maar ik voel me wel een stuk gezonder. Vooral mijn avondeten bestaat uit groentes en andere ‘gezonde’ lekkernijen. Het is helemaal niet saai. Inmiddels heb ik een aantal super leuke vegetarische kookboeken waar ik regelmatig inspiratie uit haal.

Wel merk ik dat ik soms meer honger heb. Je eet natuurlijk minder eiwitten en groente vult niet altijd zo goed, tenzij je er heeeel veel van eet. Dat is het enige nadeel, maar daar probeer ik aan te werken door mijn voeding aan te passen. Inmiddels leer ik bonen eten en gebruik ik mijn staafmixer vol op voor smoothies en falafel. Ik haal ontzettend veel plezier uit het koken en het ontdekken van nieuwe recepten. Soms is het een uitdaging, maar ik haal er vooral veel energie uit.

Trots

Ik ben ontzettend trots op mezelf dat ik de keuze gemaakt heb en dat ik het nog steeds volhoud. Het fijne is dat het niet voelt alsof ik geen vlees mag eten. Ik kies ervoor om het niet te eten en ik verbied mezelf niets. Daardoor ben ik nog iedere dag gelukkig met de keuze die ik gemaakt heb. Ik sta er volledig achter en vind het super leuk om te zien dat vriendinnen af en toe eens iets vegetarisch klaarmaken. Dan vragen ze aan mij wat ik echt een aanrader vind.

Ook draag ik bij aan het milieu. Een iemand heeft maar een heel klein aandeel, maar ik draag wel bij. Ik kan niet meer wijzen naar de ander. Ik draag een heel klein steentje bij aan deze aarde. Soms denk ik bij mezelf dat ik ooit een echte hippie wordt, haha.

De komende tijd ga ik nog meer nieuwe dingen uitproberen. Zo heb ik laatst tofu gekocht, dus daar wil ik mee aan de slag. Ook is de mozzarella-tomaat burger echte en dikke aanrader! Er zijn zo veel lekkere dingen te koop, probeer het eens uit! Misschien word je wel verrast door fantastische smaken…

Liefs,
Eline

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anna Maria
  3 mei 2017 at 09:46

  Vegetarisch eten is inderdaad een kunst, kunst van veel linzen, bonen, noten om te vullen. Want enkel maar op groente red je het niet. Wij eten hier eigenlijk helemaal geen vleesvervangers, straks weet je niet meer beter! Plus als je een beetje aandacht geeft aan je avond eten is het echt super lekker!

 • Reply
  Sabine
  3 mei 2017 at 17:13

  Wat goed! Ik ben al zo’n 10 jaar vegetariër en ben daar nog steeds blij mee. Moeilijk vind ik het eigenlijk helemaal niet, er is zoveel keus. Zeker in Nederland. Ben eigenlijk ook part-time veganist, thuis in ieder geval. Buitenshuis is dat amper te doen. Raar negatieve reacties…

Leave a Reply

Menu Title