Zoete aardappelfriet

Zoete aardappelfrietjes stonden al zo ontzettend lang op mijn lijstje met dingen die ik echt nog eens wilde proberen in de keuken. Ik kwam ze overal tegen en ik was zo ontzettend benieuwd. Laatst heb ik eindelijk tijd gemaakt om de keuken in te duiken en lekker aan de slag te gaan met deze heerlijke frietjes. Ik moest even doorkrijgen hoe ik de friet nu moest snijden, maar ik ben ontzettend blij met het resultaat en het was ook nog eens heel erg lekker. 

Notesofhappiness: recept zoete aardappelfriet

Notesofhappiness: recept zoete aardappelfriet

Ingrediënten 2-3 personen:

 • 2 Zoete aardappels
 • Zeezout
 • Peper
 • Paprikapoeder
 • E.v.t. chilipoeder

Bereidingswijze:
Zet als eerst water op om de aardappels in voor te koken. Dit hoeft niet perse, maar ik heb gemerkt dat de frietjes dan net iets knapperiger zijn dan als je dat niet doet. Schil de zoete aardappels en kook de zoete aardappels 5 minuten. Giet het water af en snijd de aardappel in frietvormpjes. Ik heb vrij dikke friet gemaakt, maar je kunt ze zo dun of dik maken als je zelf wilt. De zoete aardappel heb ik eerst door de midden gesneden en hierna in reepjes. Ook hier in kun je dus variëren als je meer van langere frietjes houdt.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe een klein beetje olie over de frietje smet een kwastje als je dit wilt. Zelf heb ik dit niet gedaan en ze smaakten net zo goed. Strooi de zeezout, peper en paprikapoeder over de frietjes. Als je van iets meer pit wilt kun je er wat chilipoeder overheen doen. Dan gaan de zoete aardappelfriet voor 25-30 minuten de oven in, maar let op het eind wel op dat ze niet zwart worden.

Zelf heb ik ze 15-20 minuten in de Airfryer gedaan op 200 graden. Ook hier moet je even opletten dat ze op het eind niet gaan verbranden.

Notesofhappiness; recept zoete aardappelfriet

Ik ben echt verkocht aan de zoete aardappelfriet, zo ontzettend lekker. Gelukkig vonden ze het thuis ook lekker, dus is het voor herhaling vatbaar. Eigenlijk is het heel erg lekker en je kunt er ontzettend veel mee variëren. Zowel met de vorm als met de kruiden. Ik ben heel benieuwd naar hoe ze smaken met wat chilipoeder. Dat hadden we nu helaas niet in huis. Super simpel en ik ben stiekem wel heel trots dat ik mijn eigen friet heb gemaakt, die ook nog eens heel erg lekker en gezond zijn.

Liefs,
Eline

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Charelle
  22 maart 2016 at 07:39

  Ik houd van zoete aardappel frietjes! :D Zo ontzettend lekker! ^^

 • Reply
  Anna
  22 maart 2016 at 08:08

  Ja! Ja! Ja! Haha, sorry voor mijn enthousiasme. Zoete aardappelfrietjes zijn echt een van mijn lievelingsdingen om te eten. Smaakt zó goed <3!

 • Reply
  Dina
  22 maart 2016 at 16:05

  Jummieeee lekker!!!

 • Reply
  Mariska
  22 maart 2016 at 18:24

  Dit is zoo lekker he! Ik houd ervan :D

 • Reply
  Sandra
  23 maart 2016 at 16:12

  Ondanks ik geen (zoete) aardappelen mag en zelf in principe niks met dit gerecht kan, wil ik toch nog wel even zeggen dat het er wel heer-lijk uitziet!

 • Reply
  heidi
  25 maart 2016 at 15:07

  Mmmm ziet der heerlijk uit

Leave a Reply

Menu Title