Vegetarisch eetdagboek 1

Op Instagram hield ik een poll over wat jullie het liefst zouden willen zien en jullie kozen massaal voor een vegetarisch eetdagboek! Super leuk om op deze manier aan de slag te gaan en als foodie vind ik het natuurlijk helemaal niet erg om een extra excuus te hebben om mijn eten te fotograferen. 

Ontbijt

Dit blijft een van mijn favoriete ontbijtjes. Ik ging voor sojayoghurt, want ik probeer soms iets te minderen met lactose en hij is stiekem gewoon heel lekker. Daardoorheen gooide ik een beetje honing, en kaneel. Als je dit eerst roert weet je zeker dat alles gewoon door elkaar is gemengd. Daarna sneed ik mijn appel in stukjes en strooide ik er twee soorten muesli overheen. Eentje met wat meer havermout en eentje met een lekkere crunch. Het is maar net wat ik in huis heb!

Snack

Een lekker koekje van de Jumbo. Ik had gewoon even zin in iets knapperigs. Daarnaast had ik een grote fles met citroenwater gemaakt. Op het werk vergeet ik altijd om te drinken dus nu moet ik wel, want het is ook nog eens super lekker!

Lunch baby!

Er waren nog broodjes over van mijn broertjes verjaardag. De broodjes kwamen van de Lidl en ik had er nog eentje met walnoten erin. Deze is zoo lekker! Mama had speciaal voor mij een avocado gehaald, dus die had ik er lekker op gedaan. Ook had ik nog twee boterhammen met hummus. De perfecte lunch om daarna weer door te kunnen op het werk.

Lange vingers

Op het werk hebben we altijd een pot lange vingers staan. Deze krijgen mensen bij de koffie maar af en toe mag daar ook eens uit gesnoept worden. Net als de kontjes van de cake. Die verdelen we en is stiekem toch wel heel erg lekker. Gezond is het alleen niet, haha.

Falafel salade

Ik maakte thuis snel een falafel salade. De falafel had ik nog over van de vorige dag maar die maak ik super simpel zelf. Je hebt nodig: blik kikkererwten, Marokkaanse kruiden, cajun kruiden en wat paneermeel. Eventueel nog wat kidneybonen. Pureer alles samen en doe het dan in de oven/Airfryer voor ongeveer 20 minuutjes op 180 graden. Ondertussen snijd je allerlei lekkere groentes voor in je salade en gooi je alles bij elkaar. Als dressing gebruikte ik yoghurt met een beetje Marokkaanse kruiden en olijfolie. Dat is echt super lekker!

Toetje

Als toetje nam ik nog een klein bakje chocolademousse. Meestal eet ik gewoon een bakje yoghurt, maar nu had ik wel zin in iets speciaals.

Dit was mijn vegetarisch eetdagboek voor één dag. Dit keer met iets meer lekkere dingetjes om te snoepen. Als je het vlees vervangt door andere lekkere dingen, mis je het eigenlijk helemaal niet. Avocado, humus, eiersalade, kaas of gewoon lekker groente! Zo heb je misschien weer inspiratie gekregen om zelf aan de slag te gaan.

Liefs,
Eline

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Menu Title