Vegan smoothie bowl met aardbeien

De boterham als ontbijt heeft zijn beste tijd gehad. Er is meer ruimte om te experimenteren en de nieuwste trend zijn smoothie bowls. Alleen soms zie ik door de bomen het bos niet meer. Allerlei super foods worden er doorheen gemixt en met mijn studenten budget ga ik daar niet aan beginnen. Daarom heb ik een super simpel, maar heerlijk recept voor een vegan smoothie bowl met aardbeien en banaan!

Voor dit recept raakte ik geïnspireerd door een smoothie die ik haalde bij Mr Morris. Pas toen ik hem geproefd had, vertelde hij me dat hij vegan was. Ik had altijd gedacht dat het dan minder lekker zou zijn, maar niets was minder waar. Daarom ging ik thuis aan de slag en ik werd verrast met het resultaat.

Wat heb je nodig?

 • Sojamelk of sojayoghurt (hangt van de dikte af van je smoothie af)
 • Aardbeien (de mijne komen uit de diepvries, stukken goedkoper!)
 • Banaan
 • Blender of staafmixer

En nu?

Je kunt het je staafmixer of blender iets gemakkelijker maken door je fruit iets eerder uit de vriezer te halen. Dit heb ik zelf niet gedaan en dat ging ook prima. Je doet er dan alleen ietsje langer op. Als je te veel rijpe bananen hebt kun je ze ook in stukjes in de vriezer doen, zo kun je meteen beginnen aan je smoothie en hoef je ze niet weg te gooien.

Doe alles in de blender. Zelf varieer ik tussen 100 ml sojamelk en 100 gram (soja) kwark of 200 ml sojamelk. Door de banaan wordt je smoothie wat romiger, dus het kan allebei. Het is maar net wat jij lekker vind en waar je zin in hebt. Mix alles tot het een romige substantie heeft en je geen stukjes meer hebt in je smoothie. Voor extra zoetigheid kun je eventueel wat zoetstof of honing toevoegen.

Doe alles in een mooi schaaltje of beker. Nu is het tijd voor de toppings!

Toppings

Zelf heb ik er mijn lievelings musli overheen gestrooid met wat zoetstof. Het lijkt misschien op kokos, maar dat heb ik helaas niet meer in huis. Je kunt ook kiezen om er nog een extra banaan over te doen of bosbessen. De variaties zijn eindeloos! Dat eigenlijk het leuke, zodra je een lekkere basis hebt kun je alle kanten op.

Deze smoothie bowl is helemaal vegan en niet omdat het veel beter is voor het milieu, maar vooral om dat ik hem heel erg lekker vind. Wel probeer ik af en toe wat minder dierlijke producten te eten. Ik denk wel dat dat beter is voor de mens en natuurlijk de wereld. Experimenteren met eten is een van mijn favoriete dingen om te doen, dus daarom probeer je niet eens wat buiten je comfort zone ligt?

Liefs,
Eline

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Anna Maria
  10 mei 2017 at 08:42

  Oh heerlijk!!!

 • Reply
  Roos
  10 mei 2017 at 11:53

  Ik kan helaas niet tegen soja en ook niet goed tegen aardbeien.. Maar het idee is erg leuk en is natuurlijk met andere producten ook erg goed te maken :)

 • Reply
  Peggy | Your Lifestyle Notebook
  11 mei 2017 at 12:16

  Lekker!!

Leave a Reply

Menu Title