Spaghetti met avocado en pesto saus

Spaghetti met avocado is echt mijn food ontdekking van de laatste tijd. Ik at het een poosje terug bij een vriendin en sindsdien wilde ik er mijn eigen draai aan geven. Wat is dit lekker zeg! Als je van avocado en pesto houdt, moet je dit receptje echt een keer uitproberen. Lees snel verder om te weten hoe je dit heerlijke receptje maakt.

Notesofhappiness: spaghetti met avocado

Ingrediënten
– 180/200 gram spaghetti
– 1 avocado
– 2/4 tl pesto
– 250 gram cherrytomaatjes
– peper en zout
– knoflook

Kook de spaghetti volgens de beschrijving op de verpakking. Zelf gebruikte ik volkoren pasta, maar het maakt eigenlijk niet uit wat voor pasta je gebruikt. Penne is iets minder handig, want dan gaat de saus echt in de penne zitten, maar het kan allemaal.

Prak ondertussen de avocado met de pesto in een apart bakje. Zorg dat er niet te veel stukjes in zitten, want dit is iets minder lekker. Even goed prakken dus! Voeg peper en zout toe. Je kan zelf bepalen hoeveel knoflook je wilt toevoegen. Het is maar net wat jij lekker vind. Snijd de tomaatjes door de helft of in vieren. Het hangt een beetje van de grootte af.

Giet de spaghetti af en meng de avocado en pesto saus. Zelf draaide ik de spaghetti in de pan en legde het toen op het bord. Dat geeft net een mooiere opmaak, maar dit hoeft natuurlijk, helemaal niet. Je eet het tenslotte toch op. De tomaatjes voeg ik als laatste toe, zodat die nog koud zijn. Eventueel voeg je nog wat peper toe en Italiaanse kruiden. Zelf vind ik het lekker om nog wat basilicum toe te voegen voor de smaak en opmaak.

Het recept is echt super simpel, maar zo ontzettend lekker. Je kunt het ook nog eten met erwten of kip toevoegen. Je kunt echt alle kanten op. Door de avocado is het lekker romig en dit recept is helemaal vegetarisch. De spaghetti met avocado vult goed en het is heel erg snel klaar. Geen moeilijke saus en iedere avocado lover zal smullen van dit recept!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  joanne
  25 oktober 2016 at 18:35

  Inderdaad ook lekker met erwten! Liefde voor spaghetti :)

 • Reply
  Anne
  27 oktober 2016 at 11:04

  Wat een heerlijk recept en wat een goed idee om avocado toe te voegen!

 • Reply
  Naomi
  27 oktober 2016 at 12:00

  Klinkt als een perfect recept! Ik ben echt helemaal gek van avocado en kan het echt op elk moment van de dag eten! Dit wil ik zeker eens klaarmaken :)

Leave a Reply

Menu Title