Simpele tomatensalade

De tijd van de barbecues is begonnen. Ben je nu ook die standaard aardappelsalade zat? Probeer dan deze frisse en simpele tomatensalade met ham. Je hebt helemaal geen gekke ingrediënten nodig en het is lekker verfrissend naast al die grill gerechten. Door de tomaatjes spat het meteen van je tafel af!

Wat heb je nodig?

– 500 gram gekleurde tomaatjes
– plakjes ham naar keuze (op de foto zie je parmaham)
– peterselie
– olijfolie
– peper
– citroensap

Het is super simpel!

Je snijd de tomaatjes door de helft of door drieën als je erg grote tomaatjes hebt. Leg ze allemaal in een mooie schaal. Door de verschillende kleuren komen de tomaatjes mooi uit. Het ziet er meteen een stuk vrolijker uit dan als je alleen rode tomaatjes gebruikt!

Scheur de ham in stukjes en verdeel deze over de tomaatjes. Als je vegetarisch eet kun je dit vervangen door een lekkere feta kaas. Schenk wat olijfolie over de tomaatjes en kruid het met wat peper. Strooi er nog wat peterselie over en klaar is kees! Daar is je verse en simpele salade.

Een lekkere en originele salade staat zo veel leuker op tafel dan zo’n bakje uit de supermarkt. Na tien barbecues heb je het vaak wel gezien. Op deze manier heb je toch iets unieks en je hoeft helemaal geen keukenprinses te zijn om dit op tafel te zetten. Doordat het alleen maar tomaatjes zijn eet je je niet meteen helemaal vol maar is het wel een fijne afwisseling naast al dat vlees. Toen ik en mijn moeder deze tomatensalade op tafel zette was hij zo op! Staat veel leuker dan alleen tomaatjes toch?

Liefs,
Eline

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Donna
  7 juli 2017 at 09:04

  Oh, dit ziet er ZO heerlijk uit. Helemaal perfect voor tijdens de warme zomerdagen.

 • Reply
  evelien
  7 juli 2017 at 10:35

  Jummie! Heerlijk! Ziet er verrukkelijk uit.
  Liefs,
  Evelien

 • Reply
  Anna Maria
  7 juli 2017 at 16:07

  Inderdaad super simpel, vriendlief zal dat hier wel lekker vinden!

Leave a Reply

Menu Title