Samen eten

De tafel is mooi gedekt, uit de keuken komen de heerlijkste geuren en op de achtergrond hoor je de radio een van je lievelingsnummers draaien. Op de kookwekker staat nog vijf minuutjes, dus wacht je ongeduldig tot hij eindelijk af gaat en we met zijn allen aan tafel kunnen. Iedereen gaat op zijn eigen plekje zitten en de gesprekken over de dag beginnen. 

Samen eten, ik vind het zo ontzettend gezellig! Ik bleef laatst bij een vriendin slapen en toen gingen we de volgende ochtend met zijn allen aan tafel ontbijten. Dat was voor mij echt al een tijdje geleden en toen merkte ik echt weer hoe ontzettend gezellig ik het altijd vind om samen te eten. Je leert mensen zo goed kennen tijdens het eten.

Vroeger zat ik iedere zondag een een prachtig gedekte tafel met heerlijke verse broodjes. Nu ik ouder word merk ik dat ik het steeds minder vaak doe. Je bent toch zelfstandiger en je kan ook een keertje alleen eten als je wat later thuis bent. Ontbijten doe je niet meer samen en in het weekend slaapt iedereen uit en doet zijn eigen ding. Samen eten komt er niet meer van.

Daarom vind ik het zo leuk om met anderen te eten. Zowel thuis als uit eten. Je kunt lekker ontspannen praten over je dag, terwijl je van heerlijk eten geniet. Samen eten vind ik echt een intiem momentje, zowel met vriendinnen als met je vriend. Dankbaar zijn dat je bij elkaar bent en dat de een misschien wel een uur in de keuken heeft gestaan om iets lekkers te koken.

Ik merk ook dat ik vaak veel rustiger eet en veel beter proef wat ik nu aan het eten bent. Je bent ontspannen en je bent in gesprek met elkaar. Niet vlug, vlug even die magnetronmaaltijd naar binnen werken om vervolgens weer door te racen. Nee, even een pauze in je dag die je samen doorbrengt. Ze zeggen dat liefde door de maag gaat en daar ben ik het echt mee eens. Het is voor mij echt een geluksmomentje en soms sta ik daar niet genoeg bij stil. Gelukkig heb ik hele lieve mensen om me heen die me daar vaak genoeg aan herinneren.

Kunnen jullie ook zo genieten van samen eten?

Liefs,
Eline

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Menu Title