Salade met een spiraalsnijder

Ik heb een super leuke gadget voor in de keuken ontdekt: de spiraalsnijder. Je kunt er echt heerlijke salades mee maken, die er net een beetje anders uitzien dan normaal. Wie zegt dat salades saai zijn en er niet aantrekkelijk uitzien? Zeker nu het zonnetje weer gaat schijnen, vind ik het heerlijk om weer te gaan variëren met mijn salades. Vandaag dus een lekker receptje met een speciale touch. 

Ingrediënten

Ik heb er geen precieze hoeveelheden bijgezet, omdat ik dit altijd een beetje op gevoel doe. Het ligt er ook heel erg aan hoeveel honger ik heb. De ene keer doe ik wat meer sla, de andere keer doe ik er meer druiven door. Het is maar net waar ik zin in heb.

– Sla
– Komkommer
– Tomaat
– Wortel
– Druiven
– Walnoten
– Feta
– Balsamicoazijn

En nu?

Het is eigenlijk super simpel. Was je groentes en snijd ze daarna in stukjes. Ik sneed ze eerst in stukken en draaide ze daarna door de spiraalsnijder. Dit vond ik in het begin nog even lastig, maar als je eenmaal doorhebt hoe het moet, is het super simpel. Ik kan dan nog kiezen of ik grote krullen wil of kleine. Uiteindelijk koos ik ervoor om ze af te wisselen, waardoor ik een super leuk effect kreeg in mijn salade. Geen standaard stukjes, maar juist leuke krullen. Aan het eind voeg je de walnoten, feta en balsamicoazijn toe met een beetje peper en eventueel olijfolie. Laat het heel even intrekken en dan kun je heerlijk gaan smullen!

Als je de salade echt helemaal voor jezelf maakt hoef je natuurlijk niet zo veel moeite te doen, maar ik vind het super leuk om op te dienen als vriendinnen komen eten. Je salade ziet er opeens een stuk aantrekkelijker uit en ik vind het gewoon heel leuk om te maken. Lekker creatief bezig zijn in de keuken!

Is het nodig om een spiraalsnijder aan te schaffen? Nee. Is het leuk? Ja! Hierdoor krijg ik veel meer zin om salades te gaan maken en nieuwe dingen uit te proberen. Zo eet ik normaal gesproken nooit wortel, maar nu vond ik het echt lekker! Het is ook nog eens super gezond en het maakt me gewoon heel vrolijk. Ik kan echt gelukkig worden van nieuwe dingen proberen in de keuken. Mijn spiraalsnijder ga ik echt nog vaak gebruiken en zeker nu ik op mezelf ga wonen, zullen mijn bezoekers nog verrast worden met kleurrijke en creatieve salades!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Roos
    29 maart 2017 at 13:36

    Mmm, het lijkt me heerlijk om dit bij de lunch te eten :)

Leave a Reply

Menu Title