Rocky road bar

Iedere chocoladelover moet dit stukje hemelse rocky road bar moeten proeven. Chocolade met marshmallows en zeezout, kan het nog beter? Het klinkt alleen al fantastisch. Lees heel snel verder voor als je net als ik niet kunt wachten om de keuken in te gaan om dit heerlijke receptje te gaan maken. 

Logeren met vriendinnen betekent meestal dat we naar de Appie gaan om chocolade en andere lekkere dingen te gaan eten. Bij de Bagels en Juice waren ik en Eline geïnspireerd door de rocky road bar die ze daar verkochten. Dat kunnen wij ook heel gemakkelijk zelf maken! Zo gezegd, zo gedaan. In het weekend reden we met de muziek veel te hard naar de Albert Heijn om daar even onze chocolade voorraad aan te vullen.

Notesofhappiness: rocky road bar

Notesofhappiness: rocky road bar

Notesofhappiness: rocky road bar

Het enigste wat je nodig hebt is:
– 3 repen melkchocolade
– 1 reep witte chocolade
– Marshmallows
– Zeezout
– Walnoten of andere snacks naar keuze

Je begint me het smelten van de chocolade au bain-marie. Wij goten de chocolade hierna op bakpapier op een bakplaat, maar je zou het ook in een cakeblik kunnen doen. Dan worden de stukken wat dikker. Het is maar net waar jij zin in hebt! We knipten de marshmallows in stukjes, want we konden de mini-marshmallows niet vinden :(

Toen zag het er al mega lekker uit. We smolten de witte chocolade en slierten dit hierna over de reep heen. Het begint er echt steeds lekkerder uit te zien. Als je net zo snoepen houdt als ik; dan kun je de marshamallows in de schaal met chocolade dippen dat over is. Een beetje als cakebeslag, maar dan met gesmolten chocolade en marshmallows (guilty).

Als je nog walnoten of m&m’s wilt toevoegen kun je dit nu doen als topping. De laatste stap is het zeezout. Hierdoor krijg je echt een heerlijke smaakexplosie. Niet te veel, want het moet niet gaan overheersen. Nu moet de reep de koelkast in totdat die hard is. Natuurlijk kun je ook gewoon een beetje snoepen tussendoor, maar pas als die hard is, kun je hem in stukken breken.

De marshmallows smelten een klein beetje door de hete chocolade en daardoor zijn ze lekker chewy. Dit is echt zo ontzettend lekker! Het is maar goed dat ze dit niet in de winkel verkopen, want dan zou ik veel meer moeten gaan sporten. Eigenlijk is het super simpel om te maken, maar echt heel leuk om samen met vriendinnen te doen. Ook is het een awesome cadeautje voor een vriendin, want je kunt het personaliseren naar ieders eigen smaak. Reden genoeg om deze rocky road bar uit te proberen!

Late night snacks gegarandeerd.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Roos
  10 november 2016 at 10:35

  Oeeeh wat heerlijk dit! X

 • Reply
  Sandra
  10 november 2016 at 11:10

  Als ik dit zo zie dan zou ik het echt willen proberen joh! Ziet er lekker uit man, haha. Helaas zal dit ‘m nooit worden voor mij met m’n gekke maag. Maar echt, het ziet er goeeeeed uit!

 • Reply
  Iris
  12 november 2016 at 11:56

  Lekker!!! Ik ben zo benieuwd hoe het smaakt!!

  • Reply
   admin
   12 november 2016 at 19:20

   Heeel lekker en zeker het proberen waard!

 • Reply
  Gina
  12 november 2016 at 19:04

  Oeh yummm, wat ziet dit er goddelijk uit, haha!

 • Reply
  Axelle
  13 november 2016 at 13:05

  Oh mijn god, waarom heb ik hierop geklikt? Ziet er heeemels uit!

Leave a Reply

Menu Title