Recept: tiramisu

Sinds ik voor de eerste keer tiramisu heb gegeten, ben ik verkocht aan dit lekkere toetje. Er zitten hele leuke herinneringen aan verbonden en toen er aan mij gevraagd werd wat ik met het kerstdiner ging maken, wist ik het eigenlijk meteen. Ik wilde dit heerlijke toetje ook zelf kunnen maken, en het is me gewoon gelukt! Ik stond om tien uur ’s ochtends samen met mijn moeder in de keuken en een uur later, stond hij mooi verpakt in de koelkast, klaar om die avond opgediend te worden. 

Notesofhappiness: tiramisu maken

Ingrediënten:

 • 2 pakken lange vingers
 • 3 eieren (3 eiwitten en 3 eidooiers)
 • 150 gram suiker
 • 400 gram mascarpone
 • 100 ml koude koffie
 • 100 gram chocolade (puur)
 • cacaopoeder

Dit recept is gebaseerd op het recept van 24kitchen. Sommige dingen heb ik aangepast, want dat vond ik lekkerder.

Bereidingswijze:
Doe de eiwitten en de helft van de suiker bij elkaar. Klop het tot het stijf is. Daarna klop je de eidooiers met de rest van de suiker. Doe de mascarpone bij de eidooiers en meng het tot het glad is. Spatel hierna het eiwit erdoorheen.

Pak een ovenschaal (of een andere mooie grote schaal) en bedek de bodem met de lange vingers. Zorg ervoor dat er ongeveer overal evenveel lange vingers liggen, zodat het mooi gelijk verdeeld is. Zet 100 ml koude koffie en dep de koffie met een kwast op de lange vingers.

Giet de helft van het mascarponebeslag over de lange vingers. Zorg ervoor dat het netjes is verdeeld. Rasp de chocolade en strooi de helft over de mascarpone. Herhaal het proces nu, door weer een nieuwe laag lange vingers aan te brengen. Zorg nu ook weer dat het gelijk is verdeeld. Kwast de lange vingers weer in met de rest van de koffie. Je kunt zelf bepalen hoeveel koffie je eroverheen doet. Je kunt hem ook sterker maken, door er meer koffie overheen te doen. Strooi nu de rest van de chocolade over de lange vingers.

Notesofhappiness: tiramisu maken

Bedek de lange vingers met de rest van het mascarponebeslag.  Maak het glad en zet je tiramisu daarna in de koelkast, zodat het kan opstijven. Laat hem ongeveer een uur of zes in de koelkast staan. Bestrooi hem dan met cacaopoeder. Je kunt er eventueel ook nog chocolaatjes op leggen of andere versieringen.

Hierna is het smullen maar. Eigenlijk is het niet zo heel moeilijk om te doen, maar je moet wel even weten hoe het moet. Iedereen vond het ontzettend lekker en ik voelde me toch wel heel erg trots. Tiramisu blijft een van mijn favoriete toetjes en nu is er weer een nieuwe herinnering aan verbonden.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Yv
  3 januari 2016 at 20:18

  Hij was heeeeeeeeeeeeel lekker!!! Nu kan ik het ook gaan maken :D

Leave a Reply

Menu Title