Recept: dadelbonbons

Dadelbonbons, ik had er nog nooit van gehoord. Toch had ik nog een hoop dadels liggen van mijn bananenbrood. Wat moest ik daar toch mee doen? Ik had ze al wel gesnoept met wat pindakaas (beste idee ever) maar om ze nu allemaal op te snoepen was me iets te veel van het goede. Ik ging wat googelen en ik kwam uit op dadelbonbons. Ik was meteen benieuwd, zou dat dan wat zijn? 

Notesofhappiness: dadelbonbons

Notesofhappiness: dadelbonbons

Wat heb je nodig?

– 8 à 10 dadels (ontpit)
– 1 à 2 eetlepel cacaopoeder
– 10 à 20 gram havermout
– Klein beetje olie of honing
– Topping naar keuze, denk aan kokossnippers, noten, hagelslag enz.
– Staafmixer

Maar hoe maak je dan je eigen dadelbonbons?

Je kunt de dadels eerst even laten weken in een bakje met kokend water. Dan zijn ze ietsje minder plakkerig. Dit verschilt per recept dat je gebruikt. Ik had het niet gedaan, maar een volgende keer zou ik dit wel doen.

Doe de dadels met de cacopoeder, havermout en olie of honing in een bakje. Pak de staafmixer en mix het tot het een soort pasta wordt. Maak er balletjes van of iedere andere vorm die je kunt bedenken. Het cacaopoeder kun je ook nog met de hand toevoegen als je bang bent voor een chocolade stofwolk. Mijn beslag was iets te droog, dus heb ik er een klein beetje water bij gedaan. Zo kon ik het makkelijker mixen. Gebruik wel maar een heel klein beetje.

Om de balletjes wat aantrekkelijker te maken kun je ze door de kokosrasp of noten rollen. Zo heb je een knapperig laagje. Hier kun je echt mee losgaan. Denk ook aan hagelslag of pindakaas, zelfs muisjes kun je inzetten.

Zet ze hierna voor ongeveer een kwartiertje in de koelkast. Je kunt ze het beste in de koelkast bewaren als je ze niet in een keer serveert. Hmmm dit is smullen geblazen. Een relatief gezonde bonbon, maar vol met voedingsstoffen. Je kunt variëren to the max. Genieten maar! Echt een feestje om te maken en natuurlijk heel erg lekker om te snoepen. Het was nog nooit zo simpel om je eigen bonbons te maken. Dat is nog eens iets om over op te scheppen bij je vrienden als ze langskomen.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Menu Title