Pastasalade met ham en meloen

Met de warme temperaturen van de afgelopen tijd vind ik het heerlijk om verschillende salades uit te proberen. Zo maakte ik samen met mijn moeder deze heerlijke pastasalade met ham en meloen. Nu is ham en meloen altijd een ontzettend goed idee, maar in een pastasalade had ik het nog nooit op. Het is niet te zwaar, maar wel super lekker en erg verfrissend op een warme dag. Lees snel verder voor het recept.

Ingrediënten
– 200 gram fusilli
– 100 gram rauwe ham
– 250 gram cherrytomaatjes
– 1 cantaloupe meloen (kan ook met suikermeloen)
– 100 gram feta
– basilicum

En dan?
Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe eventueel wat zout in de pan. Giet de pasta af en verdeel de fusilli over de borden.

Doe een beetje olijfolie in de pan en en bak de rauwe ham in de pan. Als de ham bijna goed is kun je de cherrytomaatjes erbij doen. Roer het een beetje door en zorg ervoor dat de tomaatjes warm en zacht zijn. Als je dit niet lekker vind kun je de tomaatjes ook koud toevoegen. Het is maar net waar je van houdt. Bak een paar basilicumblaadjes mee op het laatste moment, zodat de smaak vrij komt.

Snijd de cantaloupe in stukjes. Je moet zelf even kijken hoeveel je door de salade wilt doen. Niet te veel, want het moet niet gaan overheersen. Ook hier is het maar net wat jij lekker vindt. De ene keer zal je iets meer meloen toevoegen dan de andere keer. Snijd of brokkel de feta in stukjes.

Verdeel de ham, meloen, feta en tomaatjes over de fusilli. Schep het een keer door. Ik heb nog wat extra basilicumblaadjes toegevoegd. Schep het geheel netjes door elkaar, zodat het goed mengt. Voor de smaak strooi je er eventueel nog wat peper overheen.

Je kunt de salade koud serveren of net als ik nog een beetje warm. Als je iets meer maakt is het heerlijk om de volgende dag als koude lunch te serveren. De smaken passen heel erg goed bij elkaar en je kunt natuurlijk ook nog komkommer of andere groentes serveren. Heerlijk voor als het wat warmer is en je een lichtere salade wilt proeven.

Smakelijk!
Eline

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  sammie
  31 augustus 2016 at 10:54

  Het ziet er goed uit! Zou er nooit aan denken om meloen met pasta te combineren :)

 • Reply
  Sanne
  31 augustus 2016 at 21:07

  Die ziet er super goed uit!!

 • Reply
  Quinty
  1 september 2016 at 11:06

  Ziet er lekker uit! Ik heb hem meteen in mijn bladwijzermapje gezet tussen andere recepten die ik wil gaan proberen.

  • Reply
   admin
   1 september 2016 at 11:46

   Ja echt doen. Het is zo lekker!

 • Reply
  Valentina
  1 september 2016 at 11:58

  Ziet er heerlijk uit! Ga dit receptje sowieso opslaan en uitproberen!

Leave a Reply

Menu Title