Mijn favoriete vleesvervangers

Nu ik geen vlees meer eet moest ik op zoek naar lekkere alternatieven. In het begin was ik een beetje sceptisch, want van die vegetarische balletjes ben ik geen fan. Toch kan ik nu gelukkig zeggen dat mijn zoektocht geslaagd is want vandaag zet ik mijn favoriete vleesvervangers voor jullie op een rijtje. Van een lekker falafel recept tot kant en klaar uit de winkel. 

Falafel

Dit is dus echt absoluut mijn nummer één. Ik ontdekte dit eigenlijk al voordat ik vegetarisch ging eten, maar toen at ik het bijna nooit. Nu is het echt uitgegroeid tot mijn favoriet en eet ik het zeker een keer in de maand, misschien wel vaker. Ik gebruik als basisrecept dit recept van Chickslovefood en daar voeg ik dan nog wat Marokkaanse kruiden aan toe. Het is me alleen nog niet gelukt om ze super krokant te bakken. Van de week zag ik een versie met havermout erdoor, dus die wil ik binnenkort gaan uitproberen.

Mozzarella-tomaat burger

Als ik een nepburger koop in de supermarkt ga ik vaak voor de mozzarella-tomaatburger van Valess. Deze is echt super lekker en snel klaar. Soms heb ik gewoon even geen zin om mijn eigen burger te moeten maken. Ik kan de smaak niet echt uitleggen, ik kan alleen adviseren om hem eens uit te proberen. Ook als je niet vegetarisch bent, is dit een super lekkere optie.

Quorn

Quorn gooi ik graag door mijn nasi, bami of pasta heen. Het is dan toch dat ik een soort structuur in mijn saus mis. Ook deze kun je gewoon kant en klaar in de winkel kopen om jezelf tijd te besparen. Quorn bevat veel eiwitten en is daarom een goede vleesvervanger. Probeer het eens uit en kijk wat je ervan vindt.

Portobello’s

Ik weet dat champignons geen volledige vleesvervangers zijn, maar in combinatie met kaas kom je een eind. Gevulde portobello’s met geitenkaas, walnoten en honing is echt een heerlijke combinatie. Door de noten krijg je ook extra eiwitten in, maar het is vooral heel erg lekker. Deze kunnen zelfs in de AirFryer dus heel veel moeite extra kost het je niet!

Wat wil ik nog uitproberen?

Ik kwam laatst deze courgetteburger tegen die er ontzettend lekker uit ziet! Ik ben namelijk echt een courgette fan. Laatst ontdekte ik de courgettelasagne en nu heb ik eindelijk een ding om courgetti te maken! Ook wil ik de juiste manier vinden om tofu of tempeh klaar te maken. Mijn vorige pogingen zijn niet super geslaagd. Het was niet vies, maar het ik vind het een hele uitdaging om dit lekker te maken. Als iemand hier tips voor heeft hoor ik het graag!

Zo dit waren mijn favoriete vleesvervangers van het moment. Ook als je niet vegetarisch eet kun je deze uitproberen, want het is gewoon echt heel lekker. Het is nooit verkeerd om eens wat nieuws te proberen!

Liefs,
Eline

Photo

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Donna
  25 mei 2017 at 15:57

  Dankjewel voor de tips! Ik wil ook steeds minder vlees eten (of in ieder geval proberen).

 • Reply
  Sabine
  25 mei 2017 at 16:54

  Leuk! Falafel ga ik ook nog eens maken. Ik eet vegan en hier in Colombia bestaan geen tot weinig vleesvervangers in de trant van Quorn bijvoorbeeld. Dus ik maak alles zelf. De heerlijkste burgers van linzen of kikkererwten, met champignons en rijst. Superlekker en zo krijg je ook alles binnen.

 • Reply
  Anouk
  25 mei 2017 at 17:54

  Bij de mozeralla tomaat burger moet ik altijd denken aan pizza!

 • Reply
  Nienke
  26 mei 2017 at 19:32

  Ohh, ja die mozerella-tomaat burgers zijn zoo heerlijk.

 • Reply
  Nicole
  27 mei 2017 at 19:43

  Heel interessant artikel. Ik heb eigenlijk nog nooit een vleesvervanger gegeten, heel misschien zonder het te weten tofu dat ergens doorheen zat, maar verder echt nooit.

Leave a Reply

Menu Title