Lievelingsontbijtje: kwark met kaneel

Oh guys, ik heb een nieuw lievelingsontbijtje! Kwark met kaneel en een gezonde appel! Ik wist dat appel en kaneel een heerlijke combinatie was, maar als ontbijt had ik dit nog nooit gegeten. Dit is echt fantastisch voor in de herfst. Het is heerlijk kruidig een heerlijke start van je dag!

Wat heb je nodig?
Kwark, appel, kaneel, zoetstof en e.v.t. musli of noten. Easy peasy. Je kunt er zelf ingooien wat je zelf wilt. Je zou ook nog rozijnen of zaden kunnen toevoegen als je dit lekker vind.

Ik ontdekte dit eigenlijk bij een vriendin van me. Zij maakte een ontbijtje voor ons en toen gooide ze opeens een hoop kaneel bij de yoghurt. Ik was een beetje sceptisch, want ik doe zelf nooit appel in mijn yoghurt, want ik houd niet zo van stukjes erin. Maar O wat was ik fout! We hebben heerlijk genoten van ons kopje thee en lekkere ontbijtje. Samen ontbijten is zo gezellig en je leert ontzettend veel van elkaars smaken. Iedereen heeft weer andere dingen in zijn/haar keukenkastje liggen.

Ik heb dit ontbijtje in de afgelopen twee weken al zeker vijf keer gemaakt en ik krijg er gewoon geen genoeg van. Het vult echt heel goed en het is zo ontzettend lekker. Als je een beetje moeite doet, ziet het er ook nog eens super mooi en instagram waardig uit, haha. Vaak heb ik hier geen zin of tijd voor, maar het ziet er dan vaak wel extra aantrekkelijk uit. Maar wel lastig hoor die schijfjes goed neerleggen, zonder jezelf helemaal onder te smeren met yoghurt, haha.

Door de kwark en appel vult het goed en er zitten ook nog eens een hoop eiwitten in. Perfect voor na het sporten of gewoon omdat het zo lekker is. Zo leuk om bij andere mensen nieuwe dingen te proeven en ontdekken. Ik werd er helemaal gelukkig van.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Laura
  19 oktober 2016 at 10:34

  Dit is lekker! Toevallig eet ik dit sinds mijn huisgenootjes de tip hebben gegeven ook elke ochtend. Jumm! Ik vind het echt zo herfstig smaken, haha.

  • Reply
   admin
   19 oktober 2016 at 10:48

   Ja het is zo lekker maar zelf zou ik er niet zijn opgekomen!

 • Reply
  Hannelore // au pays des merveilles
  19 oktober 2016 at 12:44

  Oh dit ziet er heerlijk uit!

 • Reply
  Nicole
  22 oktober 2016 at 18:35

  Dit ziet er echt enorm lekker uit!

Leave a Reply

Menu Title