Lekker & Simpel kookboek

Kookboeken heb ik nooit genoeg, maar vaak zijn ze ingewikkeld of heb ik allerlei rare ingrediënten nodig. Dat is bij het Lekker & Simpel kookboek niet nodig. Hier staan 200 simpele, maar heerlijke recepten in die je iedere dag kunt maken. Zo maak je van iedere maaltijd een feestje!

Het Lekker & Simpel kookboek is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken:
– De lekkerste pastarecepten
– Eenpansgerechten
– Recepten met wraps
– Salades
– Soeprecepten
– Gerechten uit de oven
– Recepten met rijst
– Vlees / vis
– Vegetarische recepten

Het leuke aan dit kookboek vind ik, dat het ook door elkaar staat. Je hebt een recept per bladzijde, maar er staan vaak twee opties. Soms een vegetarische variant en een variant met vlees. Maar ook andere lekkere opties, zoals een Italiaanse wraptaart en een Mexicaanse wraptaart. Zo heb je een gerecht, maar dan op verschillende manieren bereid. Op deze manier kun je het ook aanpassen op wat je in huis hebt. Ideaal voor restjesdag!

Lekker & simpel kookboek

Lekker & simpel kookboek

Deze zelfgemaakte chicken tonight en raviolischotel zijn al helemaal goedgekeurd! Je hebt maar heel weinig ingrediënten nodig, maar je krijgt toch heel veel smaak. Zelf kun je er altijd extra kruiden aan toevoegen, maar je het recept geeft je echt de basis. Dat vind ik super fijn, want zo word ik niet afgeschrikt door een enorme ingrediëntenlijst.

Lekker & simpel kookboek

Lekker & simpel kookboek

Deze twee recepten staan onder andere op mijn kook-lijstje. Ideaal nu ik op mezelf ga wonen. Nu kan ik alle nieuwe recepten gaan proberen. Ook staan er hele lekkere soepjes in en salades. Het zijn dus niet alleen maar zware ovenschotels. Er staan ook hele leuke recepten in voor als je vrienden komen eten, zoals soep in een broodje of zelfgemaakte calzone.

Ze laten eigenlijk zien dat koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en dat je geen uren in de keuken hoeft te staan. Ik vind het echt een aanvulling op hun blog, ondanks dat de recepten ook online te vinden zijn. Ik heb toch liever een kookboek bij me in de keuken. Daar kan ik heerlijk doorheen bladeren. Inmiddels zitten er ook allemaal plakkertjes bij de recepten die ik als eerste wil gaan uitproberen. Het liefst begin ik gewoon vooraan en probeer ik alles.

Ik vind het super fijn dat je de recepten heel gemakkelijk kunt ombouwen naar jouw koelkast en eetgewoontes. Het vlees kun je vaak vervangen of je kunt andere groente toevoegen als je liever iets anders eet. Ik gebruik het vooral als inspiratiebron. Alleen van de styling word ik al heel erg blij! Zeker een aanrader als je eens iets nieuws wilt proberen, maar niet al te veel tijd hebt of te veel van het goede wil.

Liefs,
Eline

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Angelina
    4 april 2017 at 19:38

    Leuke review, ik was al benieuwd naar het boek! :)

Leave a Reply

Menu Title