Wat ik leerde van een week vegetarisch eten

Jullie konden vorige week al mijn diary lezen over mijn week zonder vlees, maar ik heb er natuurlijk ook nog wel iets van geleerd. Het heeft vooral een hele andere kant laten zien van eten. Vegetarisch eten is eigenlijk helemaal niet saai of lastig. Je kunt het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt! 

.. Het weglaten van vlees is dus niet hetzelfde als echt vegetarisch eten. Zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt door middel van andere producten, zoals peulvruchten.

.. Uit eten gaan is soms knap lastig. Het scheelde iets dat ik wel vis at, maar wie verzint nu een broodje zalm met kip? Maak het me nu niet nog lastiger, haha. Ik leerde vooral dat er maar weinig keuze is. Je wordt al snel verbannen naar een broodje kaas, of een tosti met mozzarella en kaas. Waar zijn al die hippe vega tentjes?

.. Je wordt een beetje verplicht tot groentes. Zeker als je ook nog vega bent, kun je bijna niets op je brood smeren. Hagelslag noem ik niet echt gezond. Gelukkig had ik extra tijd om een eitje te koken en om avocado in te slaan. De combinatie van avocado en tomaatjes met peper en zeezout is dus echt een gouden combi!

.. Zelfgemaakte falafel is 1000x lekkerder dan die uit de supermarkt. Ik heb eindelijk een heel lekker falafel recept gevonden, dus ik heb optimaal genoten. Bovendien at de rest wel vlees, dus heb ik nog een portie in de vriezer liggen! Zouden jullie het leuk vinden om dit receptje te proeven?

.. Online recepten vinden is tricky. Ik ben wel iemand die houd van food foto’s en er is eigenlijk maar zo weinig te vinden. Of ik heb gewoon niet goed gezocht. Maar ik vond het echt lastig. Als er geen aantrekkelijke foto bij zit, ben ik niet geneigd om het te gaan maken.

.. Je hebt sneller honger. Je mist een belangrijke eiwitbron, waardoor je meer kans hebt om meer trek te krijgen. Vooral na het eten had ik soms meer trek. Groentes zijn vaak toch iets lichter. Maar ik heb gewoon heel veel thee gedronken.

.. Van pure chocolade blijf je niet eten! Oke, dit is niet perse een vegetarische tip, maar toch. Als ik melkchocolade eet, kan ik gewoon niet meer stoppen. Maar een blokje pure chocolade blijft heel lekker en ik kan het gewoon wegleggen. Bovendien is het ook nog iets lekkerder. Nu ben ik geen mega fan van pure chocolade, maar nu heb ik toch een lekker blokje en is het beter voor mijn heupen.

.. Het scheelt veel in calorieën. Nu zit er in een stuk vlees al snel 200-400 calorieën. Als je dit vervang door peulvruchten of groente, scheelt dit vaak al de helft. Niet dat het alleen maar daarom draait, maar het is mooi meegenomen! Al is kaas wel een uitzondering, damn dat is gewoon niet leuk meer, maar wel zoo lekker.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Sanne
  16 januari 2017 at 18:19

  Ik eet steeds minder vlees en merk dan inderdaad dat ik sneller honger krijg, gelukkig snack ik dan gewoon met wat worteltjes haha!

 • Reply
  Wendy
  18 januari 2017 at 03:36

  Knap! Ik kan echt niet zonder vlees, maar ik ben al aan het proberen om ook te minderen.

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

 • Reply
  KouweKleren
  4 maart 2017 at 11:58

  Ik kan je de blog Love & Lemons aanraden voor heerlijke vega(n) recepten, niet moeilijk, vaak bekende gerechten met een twist. Er is ook een prachtig kookboek van, mocht je nog een keer een cadeau-idee zoeken.

  • Reply
   admin
   4 maart 2017 at 12:32

   Wat leuk! Ik ga meteen kijken

Leave a Reply

Menu Title