Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari

Als Heel Holland Bakt weer op tv komt zit ik iedere week weer voor de televisie. Het liefst met iets te eten, want ik krijg er altijd honger van. Dit jaar brengt de eerste vrouwelijke winnaar Sarena Solari een heerlijk Italiaans bakboek uit en ik kan je vertellen, van de recepten wil je wel lekker gaan smullen. Van recepten van haar oma tot de mooie creaties uit Heel Holland Bakt. Om je vingers van af te likken. 

Notesofhappiness: Italiaanse bakboek van Sarena Solari

DSCN3895

Het boek is eigenlijk heel duidelijk ingedeeld. Eerst wordt er even benadrukt dat toch echt iedereen kan bakken. Ik vind het zo leuk dat er echt een persoonlijke twist aan het boek zit. Van alle recepten wordt de Italiaanse benaming ook benoemd, dus dat is leuk als er visite komt, dan kun je lekker pronken met je chique Italiaanse koekjes of taart.

Review Italiaanse bakboek van Sarena Solari

Hoe ontzettend prachtig ziet dit vlechtbrood met chocolade eruit. Dit wil je toch gewoon op zondagochtend op je tafel hebben staan. Zeker als je een keertje wilt uitpakken, dan is dit toch ontzettend mooi en het lijkt me echt heerlijk! Ook voor de klunzen in de keuken staat alles heel duidelijk uitgelegd, zodat ook jij deze creaties kunt maken.

Review: Italiaanse bakboek van Sarena Solari

Review: Italiaanse bakboek Sarena Solari

Nog meer heerlijke recepten om op mijn baklijstje te zetten, die ondertussen maar steeds langer en langer wordt. Ik moet nog wel even de tijd vinden om ze te maken. Dit breekbrood is toch ontzettend gezellig met al die kleurtjes. Ik word er echt helemaal blij van, zeker voor bij de borrel of bij de soep. Echt een feestje op tafel.

Wat vind ik er nu van?
Bij bijna alle recepten staat een afbeelding en dat is voor mij wel echt een must. Ik wil weten wat ik ga maken en van alleen een Italiaanse naam zou ik het echt niet weten. Gelukkig staan er echt bij bijna alle recepten een plaatje die ook nog eens een lust zijn voor het oog. Ook staan er bij de ingrediënten de benodigdheden, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan tijdens het bakken. Alles staat heel duidelijk stap voor stap beschreven.

Het boek is heel persoonlijk door ook de recepten van haar oma te te delen. Ook de Italiaanse en Nederlandse benamingen voor de recepten geven het weer wat extra’s. De vormgeving is ook heel mooi gedaan met natuurlijk foto’s van Heel Holland bakt. De recepten zijn heel gevarieerd en van gemakkelijk tot wat moeilijker. Als je nu niet zo’n held bent in de keuken is het natuurlijk leuk om met een iets meer ervaren keukenprinses te bakken, net als Sarena met haar oma deed.

Het is een heel compleet Italiaans bakboek en komt mooi tussen onze andere kook- en bakboeken te staan. Ondertussen kan ik nog niet kiezen wat ik als aller eerste ga maken, maar ik zal binnenkort zeker in de keuken aan de slag gaan. Ik heb er ondertussen honger van gekregen!

Liefs,
Eline

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Charelle
    17 maart 2016 at 08:41

    Wow wat een super mooi boek is dit! Ik vind het wel jammer dat er bijna alleen ongezonde baksels in staan, maar het ziet er wel prachtig uit. (:

Leave a Reply

Menu Title