Home made falafel wraps

Deze home made falafel wraps zijn echt duizend keer beter dan de falafel die je in de supermarkt koopt. Sinds ik het zelf maak vraag ik mezelf echt af waarom ik dit niet veel eerder heb gedaan. Eigenlijk is het super simpel en je kunt er alle kanten mee op. Dit keer ging ik voor de variatie met wraps en dat was zeer geslaagd. Kom maar op met dat recept!

Wat heb je nodig?

– 1 pot kikkererwten (400 gram)
– 1 ui
– 1 ei
– 1 ui
– beetje knoflook
– cajun kruiden
– Marokkaanse kruiden
– paneermeel
– olie, peper en zout
– een staafmixer of keukenmachine

Maar wat dan?

Als je echt lekker de tijd hebt om te koken, kun je als eerst het ui fruiten met de knoflook en kruiden. Soms sla ik deze stap over en gooi ik alles al bij elkaar. Eigenlijk stom, want het is wel echt lekkerder als je de ui eerst bakt met de knoflook. Alleen die geur al.

Hierna pureer je alle smet je staafmixer tot het een grof mengsel is. Pas op met het ei, als je te veel ei toevoegt kan je falafel iets te zacht worden. Tijdens het bakken blijven ze wat zachter. Het is alsnog erg lekker, maar je mist dan net die bite. Eventueel kun je maar een half ei toevoegen of iets meer kikkererwten. Het blijft soms een beetje spelen met de verhoudingen.

Als je een mengsel hebt kun je er balletjes van maken en deze paneren. Hierdoor krijgen ze een krokanter randje, wat ik erg lekker vind. Doe wat olie in de pan en bak ze tot ze mooi bruin worden. De kleur is wel deels afhankelijk van de kruiden die je er verder nog door doet.

Vul de wraps met sla, tomaat, feta en je falafel. Zelf deed ik er nog wat sladressing over, maar je kunt er echt je eigen feestje van maken! Je kunt je wrap zelfs warm maken en er gebakken groentes op doen. Dat vind ik zo leuk aan wraps, variëren kan eindeloos. Soms doe ik er nog kidneybonen door, dan krijg je net een andere smaak.

Sinds ik mijn falafel zelf maak, koop ik het bijna niet meer in de supermarkt. Je kunt in één keer een grotere portie maken, zodat je niet steeds je hele staafmixer hoeft schoon te maken. Zo heb je ook meteen een voorraadje voor als je snel iets moet eten of je gewoon geen zin hebt om een uur in de keuken te staan. Ik ben  lichtelijk verslaafd en blijf er lekker mee experimenteren!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Donna
  26 juni 2017 at 10:30

  Dit klinkt super lekker! Ik moet dit een keer gaan proberen.

 • Reply
  Saskia
  26 juni 2017 at 16:32

  Ik moet dit écht eens gaan uitproberen. De staafmixer is alleen een probleempje want die hebben we geen, maar het kan vast ook in een blender, toch?

  • Reply
   admin
   28 juni 2017 at 08:18

   In de blender kan ook! En anders heel goed prakken met een vork.

 • Reply
  Sanne
  28 juni 2017 at 11:58

  Ziet er lekker uit!

Leave a Reply

Menu Title