Gezonde snacks

Snacken is o zo lekker en heel erg verleidelijk. Zeker nu we weer naar school moeten of naar het werk is de verleiding groot om even iets lekkers uit de automaat te halen. Dit is bij mij vaak het probleem. Maar er zijn heel veel gezonde snacks die je gewoon van thuis kunt meenemen, zodat je wel lekker kunt snacken, maar op een verantwoorde manier!

Fruit
Kom maar op met die vitamientjes! Ik vind het lekker om een banaan of appel mee te nemen. Het is heel handig mee te nemen. Ik heb zelfs een bananendoos, zodat hij aan het eind van de dag nog heel is. Deze neem ik vaak voordat ik vanuit school ga sporten. Het is gezond en vult goed. De laatste tijd heb ik wel gemerkt dat ik ook honger kan krijgen door de fruitsuikers die erin zitten. Dan zou ik voor een van de volgende opties gaan.

Noten
Een super gezond tussendoortje met de juiste vetten. Eet er niet te veel, want er zitten helaas wel veel calorieën in. Als je het fijn vind zou je ze in een bakje kunnen doen en kunnen afwegen. Zo eet je er per ongelijk niet veel te veel. Varieer met de verschillende soorten. Ik ben dol op cashewnoten, maar walnoten en pinda’s zijn een heerlijke afwisseling.

Eiwitten 
Als ik echt honger heb werkt een bak kwark voor mij heel goed. Wel magere kwark, maar dan ben ik weer good to go voor de komende twee uur. Je kunt ook een eitje koken of wat yoghurt meenemen. Je hebt tegenwoordig hele handige bakjes, waar je yoghurt in kunt doen met musli of noten. Super handig, maar moet je het niet te lang buiten de koelkast waren. Je kunt wel alle kanten op, want je kunt er ook een smoothie van maken. Als je een echte sporter bent kun je nog een eiwitshake nemen, maar dat doe ik zelf nooit.

Groentes
Ik ben echt dol op snacktomaatjes! In groentes zitten niet zo veel suiker, dus ik krijg er ook niet nog meer honger van. Als je niet zo graag losse groentes eet kun je er een beetje dressing op doen of wat peper. Ik zeg niet dat je nu op een wortel moet gaan knagen, maar stukjes komkommer met wat feta is heel erg lekker. Snijd wat paprika in reepjes en eet die lekker op! Eventueel kun je groentes bakken in de pan en de volgende dag meenemen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Water of thee
Soms heb ik alleen honger omdat ik moe ben of dat ik gestrest ben. Je kunt ook honger krijgen als je te weinig hebt gedronken, dus dan is het belangrijk om dat eerst te doen. Heb je daarna nog steeds honger? Dan kun je een van de gezonde snacks kiezen.

Natuurlijk mag een koekje ook gewoon en ik eet ook een reep chocolade (lang leve Tony’s). Om een beetje de balans te vinden kies ik toch wat vaker voor de gezonde snacks. Zo kan ik extra genieten van de ‘slechtere’ tussendoortjes.

Liefs,
Eline

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Janne
  23 september 2016 at 09:19

  Handige tips! Ik weet vaak niet zo goed wat ik moet eten als tussendoortje, dus dit brengt me goed op ideeën :)

 • Reply
  Jessy
  23 september 2016 at 09:47

  Mijn favoriete snack is absoluut fruit. Ik heb het geluk dat mijn schoonpapa groenteman is dus dat ik toegang heb tot bakken met fruit ;p

  • Reply
   admin
   23 september 2016 at 11:56

   Dat is super handig!

 • Reply
  Robin Valentine
  23 september 2016 at 11:45

  handige tips! ook gelijk een reminder voor mezelf om meer te drinken :)

 • Reply
  rachel
  23 september 2016 at 18:50

  water, thee noten en fruit ben ik echt gek op dus dat komt altijd goed uit
  yoghurt kwark met honing vind ik ook een top combinatie vooral na het sporten!

Leave a Reply

Menu Title