Mijn favoriete vleesvervangers (deel 2)

Dat er ook hele lekkere alternatieven zijn voor vlees weten we allemaal wel, maar wat zijn nou de lekkerste? Mijn vorige favorieten zijn al weer heel wat maanden geleden, dus leek het me leuk om jullie een update geven en mijn favoriete vleesvervangers met jullie te delen. Na een jaar vegetarisch te hebben gegeten, kan ik heel veel lekkere dingen aanraden!

Veggie saté

Dit is echt mijn ontdekking van de afgelopen maanden. Ik schreef er al eerder over in mijn happy moments dagboekjes, maar dit spul is dus echt geweldig. Het is de veggie saté van Mora en je vindt het in het vriesschap bij alle andere saté soorten. Mijn vader eet dit ook altijd met me mee en je proeft het verschil echt niet. Persoonlijk vindt hij het lekkerder dan gewone saté waar je vaak nog van die gekke stukjes hebt. Ik heb vroeger best wat saté gegeten en het smaakt echt heel goed. De pindasaus is gewoon de juiste structuur en je moet hem gewoon echt in huis halen en proeven!

Javaanse burger

Deze is van de Jumbo en zij zijn echt heel goed bezig om hun vegetarische schap een boost te geven. Deze Javaanse schijf is lekker bij heel veel verschillende gerechten. Hij is een beetje spicey achtig dus past ook goed bij noedels, maar kan ook op Turks brood. Het lijkt gewoon op een ‘hamburger’ maar heeft wel een andere textuur. Het is gewoon een lekkere vleesvervanger, die bij alles kan.

Jumbo.com

Groente burger

Deze groenteburger is ook van de Jumbo en vind ik ook heel erg lekker. Deze past net als de Javaanse burger bij heel veel verschillende gerechten. Zelf eet ik hem graag bij aardappeltjes met wat groente. Ideaal om iets van vlees of kip te vervangen. Doordat hij van groente is, zitten er wat minder calorieën in dan bij de andere vleesvervangers. Hij smaakt goed en is gewoon handig om in huis te hebben.

Scrambled tofu

Nu eet ik niet veganistisch, maar dit kun je dus wel heel goed maken om scrambled eggs te vervangen. De textuur is een beetje hetzelfde en ik ben gewoon dol op een flinke dosis kerriepoeder. Het is super simpel om te maken en ook nog heel erg snel. Je kunt het eten op je brood, maar het past ook goed in een lekkere curry of met wat groentes en rijst. Door het kerriepoeder is het lekker kruidig en kun je er alle kanten mee op. De scrambled tofu kwam al eerder voorbij op mijn blog, dus daar lees je hoe je het kunt maken!

Bieten falafel

Dit probeerde ik voor het eerst door de salade van de Albert Heijn en ik was positief verrast. Normaal houd ik dus echt niet van bietjes, ik moet dan alleen maar aan vroeger denken. Echt niet mijn ding. De bieten proef je niet echt terug, maar hierdoor krijg je wel een hele andere groentesoort binnen. Bovendien staat falafel echt op nummer één als favoriete vleesvervanger, want het is gewoon zo lekker. Je kunt het in best veel winkels kopen en er is ook nog een spinaziefalafel, die is ook erg lekker.

boonbonen.nl

BOON balletjes

Het merk BOON vind je bij de Jumbo in het schap en maakt allemaal suuuuper lekkere vleesvervangers die ook vegan zijn. Dus ook alle veganisten kunnen genieten van deze chili balletjes. Ik heb ze laatst op mijn brood gedaan en dat was echt zo lekker! Het is waarschijnlijk meer de bedoeling dat je ze in een soort chili con carne doet, maar dit vond ik ook een hele lekkere optie. In een wrap zullen ze ook heel lekker smaken denk ik. BOON heeft nog een paar andere producten en die lijken me ook super lekker.

Dat waren weer een heleboel verschillende vleesvervangers! Het is zo leuk om steeds weer wat nieuws te proberen. De ene keer is het lekkerder dan de andere keer, maar zo blijf je ontdekken. Hopelijk komen er weer wat nieuwe favorieten bij, dan kan ik weer een leuk artikel voor jullie schrijven!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    R.Thijssens Oosterbosvh
    26 februari 2018 at 17:12

    Dank je voor de tips!!
    X

Leave a Reply

Menu Title