De leukste DIY adventskalenders

6 december 2017 - 9 reacties

Sinterklaas is het land uit dus is het aftellen voor Kerstmis begonnen. Nu is december al begonnen maar het is nooit te laat om een adventskalender te maken. Iedere dag een leuk cadeautje mogen openmaken of een inspirerende quote tevoorschijn toveren maakt iedere dag beter. Ik heb de leukste DIY adventskalenders op een rijtje gezet zodat we lekker aan de slag kunnen!

Start je dag met een inspirerende quote

Deze DIY adventkalender verrast je iedere dag met een mooie quote of een mooi compliment. Het lijkt me super leuk om zo’n mooi kaartje te mogen openmaken. Je kunt eventueel ook iemand anders een aantal kaartjes laten maken, zo weet je niet wat erin staat en word je iedere dag verrast!

Gebruik je rek eens anders

Hier wordt het je wel heel gemakkelijk gemaakt want het is namelijk een printable die je zo kunt gebruiken. Het enige wat je nog nodig hebt is een leuk rekje en wat craft zakjes!

Creatieve muur

Hoe cute zijn al deze huisjes samen! Je zou eventueel nog lampjes in de huisjes kunnen doen. ’s Avonds komt er dan allemaal licht uit de huisjes, hoe leuk zou dat zijn! Ook hiervoor heb je eigenlijk niet zo veel nodig, alleen wat karton en lijm!

Mini huisjes

Deze vond ik via Etsy en deze is zo cute! Hij is helaas niet meer beschikbaar maar wel super cute! Hier kun je geen cadeautjes in doen maar misschien wel kleine kaartjes met een lieve boodschap of een reminder voor jezelf. Het ziet er vooral gewoon super leuk uit!

Kleine cadeautjes

Deze adventkalender is perfect voor kleine cadeautjes. Het is een soort mobiel maar dan in de vorm van een kalender. Ook nu heb je alleen maar een tak, draadjes en craft zakjes nodig!

Iedere dag een wens

Deze wish jar is super makkelijk om te maken! Neem een mooie pot en schrijf 25 wensen op of dingen waar je dankbaar voor bent. Haal er iedere dag eentje uit en je zult zien dat je extra geniet van de kleine dingen die je hebt opgeschreven!

Ik ben nu helemaal in de kerstsfeer gekomen en heb zin om meteen aan de slag te gaan met deze DIY adventskalenders. Welke is jullie favoriet?

Liefs,
Eline

Vorige post Volgende post

Misschien vind je dit ook leuk

9 reacties

 • Reageren Helene 6 december 2017

  Wat een leuke ideeën, jammer dat sinterklaas het land al uit is, want dit is een super leuk kado :-)

 • Reageren Rianne 6 december 2017

  Wat een leuke kalenders!! Helaas ben ik niet zo’n DIY-queen dus voor mij gewoon een kartonnen versie met chocolaatjes dit jaar ;)

 • Reageren Loes 6 december 2017

  Ik vind dit zo leuk! Ik wil dit volgend jaar echt met mijn vriend gaan doen.

 • Reageren Hermien - KouweKleren 6 december 2017

  Leuk zien ze eruit zeg! Wij hadden er vroeger één waarachter gewoon plaatjes zaten, dat vond ik al geweldig, we mochten met z’n drieën om de beurt een vakje openmaken. Het was elk jaar hetzelfde, dus we hadden op een gegeven moment favoriete plaatjes.

 • Reageren Nienke 6 december 2017

  Oh wat leuk! Super leuk om zelf adventkalenders te maken. Bonnie die op Youtube zit maakt er ook altijd een met haar vriend. Zo lief. Ik vind de creatieve muur het leukste.

 • Reageren R.Thijssens Oosterbosvh 6 december 2017

  Wat n leuke kalenders!!
  Bedankt voor de leuke tips!!
  Lief!!❤

 • Reageren Saskia 6 december 2017

  Ik heb dit jaar voor het eerst ‘zelf’ ook een adventkalender gemaakt, gewoon van Ikea! Ik kon op 1 december nergens meer chocolade adventkalenders meer vinden, en toen ik die middag bij de Ikea liep, hadden ze 24 papieren tasjes met genummerde stickers, zodat je er zelf een kon maken. Een heel karwei (vooral om het op te hangen, het komt steeds naar beneden, oeps!) maar het heeft toch wel iets bijzonders.

  • Reageren admin 11 december 2017

   Ah wat leuk dat ze die bij de ikea ook verkopen. Dat ga ik onthouden voor volgend jaar!

 • Reageren Sam - singlereadytomingleblog 12 december 2017

  Hoe leuk zijn die! Ik zou echt heel de tijd naar dat ding staren als dat aan mijn muur hing, haha :D

 • Laat een reactie achter

  Menu Title